Miss Universe Tajlanda veshi një fustan unik të bërë nga kapëset e kanaçeve në nder të prindërve të saj

Në konkursin e Miss Universe, veshjet që veshin garuesit nuk kanë të bëjnë gjithmonë vetëm me bukurinë, por edhe me dërgimin e një mesazhi. Këtë vit, Miss Tajlanda vendosi të veshë një fustan që ishte personal për historinë e saj të jetës – ishte një nderim për prindërit e saj, të cilët janë mbledhës kanaçesh. Le të mësojmë më shumë për Anna Sueangam-iam, gruaja që njerëzit ndonjëherë e quajnë “mbretëresha e bukurisë së plehrave“.

Në korrik 2022, Anna Sueangam-iam, 23 vjeçe, fitoi titullin Miss Universe Tajlanda, duke u siguruar që ajo do të përfaqësonte vendin e saj në konkursin global të Miss Universe. Shumë kritikë online dyshuan në shanset e saj për të fituar, sepse publiku në përgjithësi preferon gratë gjysmë-tajlandeze, ndërsa Anna nuk ka prindër të huaj. Ajo tha se i kishte parë këto komente, por ato nuk e prekën atë. Në fund, ajo përfundoi duke marrë kurorën.
Kur u kurorëzua, ajo mbajti një fjalim drejtuar njerëzve të vuajtur në mbarë botën: “Nuk jeni të vetmit që përballeni me dëshpërimin. Edhe unë kam qenë në dëshpërim. Ne mësojmë nga problemet tona të përshtatemi dhe të mbijetojmë. Unë do t’ju bëj thirrje të gjithëve që të keni besim në veten tuaj dhe të ngriheni për të luftuar përsëri. Nëse unë mundem, mundeni edhe ju.”

Fëmijëria e saj ishte e vështirë dhe të vetmet lodra me të cilat mund të luante ishin ato që prindërit i gjetën në plehra, pasi babai i saj ishte mbledhës kanaçesh, ndërsa nëna e saj ishte pastruese e rrugëve dhe shërbëtore. Njerëzit që e ngacmonin për profesionin e prindërve të saj e ndoqën atë në jetën e rritur, duke i dhënë asaj një reputacion si “Miss Mbeturina“.

Duke u rritur, ajo u përball me disa telashe – ajo kurrë nuk doli jashtë si fëmijët e tjerë, dhe të vetmet vende në natyrë që njihte ishin grumbujt e mbeturinave. Ajo duhej të kujdesej për gjyshen e saj, duke jetuar nga lëmosha e njerëzve të tjerë. Por ajo kujton se edhe pse lodrat e saj ishin nga mbeturinat, prindërit e saj punëtorë kujdeseshin gjithmonë t’i rregullonin ato. Ata gjithashtu e futën atë në shkollë dhe ishin forca e madhe që e çoi drejt suksesit.

Kur fitoi kurorën e Miss Tajlandës, Anna tha: “Mos u kufizoni në vendin ku keni lindur. Me vendosmëri të mjaftueshme, ne mund të ndryshojmë jetën tonë.”

Pa e ditur historinë e saj të jetës, fustani i Anës mund të duket si një fustan i thjeshtë, me shkëlqim, diamanti. Por është bërë tërësisht nga kapëse kanaçesh të përziera me kristale Swarovski. Ajo tha, “Ky fustan unik u bë me qëllim me materiale të hedhura dhe të ricikluara, përkatësisht kapëset e kanaçes, për t’i paraqitur universit se ajo që konsiderohet e pavlefshme nga shumë njerëz në fakt ka vlerën dhe bukurinë e vet.

Në videon që shpjegon konceptin e veshjes, stilistja Manirat tha se ka shumë fustane të bukur në botë. Por ata besojnë se përveçse të duket bukur dhe të rrisë besimin e mbajtësit, fustani duhet të jetë i lidhur shpirtërisht me personin që e vesh atë. Kjo është arsyeja pse Anna është i vetmi person në botë që mund të përshtatet në mënyrë perfekte me këtë veshje. Ky fustan, i quajtur “Diamanti i Çmuar i Fshehur”, nxjerr në pah më shumë personalitetin e saj.

Ajo shpresonte se veshja e këtij fustani do të jepte një deklaratë për vetëvlerësimin. Faqja zyrtare në Instagram për Miss Universe Thailand tha: “Këmbëngulja dhe optimizmi brenda saj e kanë çuar atë drejt suksesit të madh në jetë. Asgjë nuk e ndalon kurrë që të shkëlqejë si një perlë e çmuar.

Anna dëshiron të përdorë platformën e saj për të përforcuar zërat e fëmijëve me prejardhje të paprivilegjuar dhe për të bërë më shumë për ta.

Burimi: Bright Side
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here