Një përdoruese e LinkedIn, u bë virale pasi renditi ‘punën seksuale’ si përvojë profesionale

Arielle Egozi, e cila u bë virale muajin e kaluar pasi renditi “Sex Work” si një nga përvojat e saj profesionale në LinkedIn, beson se industria e seksit është po aq e denjë për të qenë në faqe sa çdo karrierë tjetër.

Puna e seksit më lejoi të shihja se kishte mënyra të tjera për të bërë gjëra”, tha Egozi, e cila identifikohet si queer femme dhe përdor përemrat ajo/ata, për Insider. “Më mësoi se ka një milion mënyra të tjera për të shitur trupin, mendjen, shpirtin tuaj, çfarëdo qoftë ai.

31-vjeçarja bëri bujë për herë të parë më 13 korrik, pasi përditësoi faqen e saj në LinkedIn për të përfshirë punën e seksit dhe duke ndarë një postim për ndjekësit e saj duke shpjeguar vendimin. Në mesazh, Egozi shkruante se puna e seksit i ka dhënë asaj liri financiare duke e lejuar të “paguajë shuma të tepruara” dhe i ka mësuar asaj aftësi të panumërta profesionale.

Egozi tha për Insider se ajo ishte frymëzuar për të bërë ndryshimin pasi u largua nga kompania ku punonte, ku ajo “u ndje e pafuqishme dhe të objektivizuar” dhe sikur “energjia e saj krijuese u mor si e mirëqenë“.

Postimi mori shpejt mijëra reagime dhe qindra komente në LinkedIn nga të gjitha anët. Disa njerëz dukej se kishin korrelacione midis përvojave të tyre dhe të Egozit, ndërsa të tjerë e kritikuan postimin. Disa madje u përpoqën të hakojnë rrjetet sociale dhe llogaritë bankare të Egozit.

Me të vërtetë më tregoi se si e shohim etikën amerikane të punës”, tha Egozi. “Ishin të gjithë këta njerëz që postonin këto gjëra të neveritshme. Këta janë njerëz në LinkedIn që kanë të bashkangjitur emrat e tyre të plotë dhe punëdhënësit. Nëse ata mendojnë se mund t’i thonë këto gjëra pa pasoja, si mundet dikush si unë të ndihet e sigurt në atë mjedis?

Nga ana tjetër, Egozi tha se kishte marrë dhjetëra mesazhe nga persona me jakë të bardhë në situata të ngjashme.

Çdo person e njeh një punonjëse seksi”, tha ajo. “Njerëzit thjesht nuk ndihen të sigurt për shkak të mënyrave shumë të stigmatizuara dhe të rrezikshme që ne jemi trajtuar në shoqëri.”

Burimi: Business Insider
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here