Një tjetër biznes i ish-presidentit Trump dështon me financat

UASHINGTON – Hoteli luksoz i ish-Presidentit Donald Trump në Uashington, DC, humbi më shumë se 70 milionë dollarë nga viti 2016 deri në vitin 2020, sipas dosjeve konfidenciale të sapo publikuara që kontabilistët e tij i dorëzuan pronarit të hotelit, Administratës së Shërbimeve të Përgjithshme. Ndërsa hoteli po humbiste para, zbulimet financiare vjetore të Trump të paraqitura në Zyrën e Etikës Qeveritare raportuan publikisht vetëm të ardhurat e hotelit, të cilat arritën në gati 156.6 milion dollarë.

Një zëdhënëse e Organizatës Trump hodhi poshtë gjetjet e komitetit dhe mohoi se kishte ndonjë informacion mashtrues në zbulimet e ish -presidentit, duke vënë në dukje se Trump kishte raportuar të ardhurat bruto të hotelit, jo fitimin e tij neto. Komiteti gjithashtu pretendon se Trump fshehu më shumë se 20 milionë dollarë hua që kompania e tij e pronave të patundshme i dha hotelit në vështirësi, një përpjekje tjetër për të fshehur gjendjen e vërtetë të financave të presidentit.

“Larg të qenit një investim i suksesshëm, Hoteli Trump ishte një biznes i dështuar i ngarkuar nga borxhi që kërkonte ndihmë nga bizneset e tjera të Presidentit Trump, “i shkroi komiteti në një letër të premten Robin Carnahan, administrator i Administratës së Shërbimeve të Përgjithshme, agjencisë federale që mban qira për pronën themelore të hotelit DC të Trump, ndërtesën historike të Zyrës Postare të Vjetër në Pensilvania Avenue. “Duke vendosur për të fshehur gjendjen e vërtetë financiare të Hotel Trump nga zyrtarët e etikës federale dhe publikun amerikan, Presidenti Trump fshehu konfliktet e interesit,” shkroi Rep. Carolyn Maloney, DN.Y., dhe Rep. Gerry

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here