Njerëzit që ikin pa u përshëndetur nga festat kursejnë dy ditë kohë

Ndarja me miqtë në takime shoqërore mund të jetë e rrënjosur si etiketë e sjellshme, por një raport i kohëve të fundit sugjeron se personat që zgjedhin të ikin pa thënë gjë kursejnë deri në dy ditë kohë.

Instituti i Menaxhimit të Kohës në UNSW kreu intervista me 2000 australianë, duke zbuluar se, mesatarisht, individët marrin pjesë në 25 festa në vit.

Studiuesi kryesor Dean Hoddle shpjegon: “Që nga momenti që vendosim se është koha për të lënë një festë, na duhen mesatarisht 45 minuta për të thënë mirupafshim.

Gjetjet tregojnë se, mesatarisht, njerëzit shpenzojnë afërsisht 18 orë e 45 minuta në vit për të thënë mirupafshim në ngjarje sociale.

Raporti thekson sfidat me të cilat përballen ata që zgjedhin të thonë mirupafshim, duke përfshirë përsëritjen e të njëjtave justifikime për largim për disa individë dhe rrezikun për t’u bindur për të zgjatur qëndrimin e tyre, veçanërisht nga mikpritësi.

Ky raport hedh dritë mbi një fenomen social, duke sugjeruar se anashkalimi i të përshëndeturit jo vetëm që kursen kohë, por gjithashtu i çliron individët nga procesi shpesh i përsëritur dhe që kërkon shumë kohë për të thënë mirupafshim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here