Përditësime – Rusia pushton Ukrainën

Përplasja në hapësirën kibernetike midis Rusisë dhe Ukrainës filloi më 23 shkurt, kur faqet e internetit të parlamentit të Ukrainës dhe të disa agjencive qeveritare dolën jashtë funksionit. Muajin e kaluar faqet e internetit të disa ministrive qeveritare u shpërfytyruan dhe formuan mesazhin, “Kini frikë dhe prisni më të keqen“.

Por sulmet e fundit nuk ishin aq të sofistikuara sa ato që Rusia ka nisur në të kaluarën. Qëllimi i tyre, sugjeron një ekspert kibernetik, ishte “të shpërqendronin dhe të ngatërronin”, ndoshta duke i hapur rrugën “aktivitetit më të rëndë” – pushtimit të Ukrainës.

Një pushtim i plotë rus pritet të jetë lufta më e madhe e Evropës që nga vitet 1940, dhe përmbysja e parë një qeverie evropiane të zgjedhur në mënyrë demokratike nga një pushtues i huaj. Rusët do të shkaktojnë vdekjen e shumë ukrainasve – bashkëkombës sllavë, me të cilët shumë kanë lidhje familjare.⁠

Rusia do të vuajë gjithashtu sanksione të rënda politike dhe ekonomike, ndërsa rusët e zakonshëm do të vuanin nga standardet më të ulëta të jetesës, të cilat tashmë kanë rënë gjatë shtatë viteve të fundit.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here