Selia e Deutsche Bank në Londër u shit për 257 milionë paund

Firma malajziane e ndërtimit Gamuda Bhd. ka blerë zyrën e Deutsche Bank AG që do të lirohet së shpejti në Londër për 257 milionë £ (315 milionë dollarë) në një nga marrëveshjet më të mëdha të pronave të qytetit këtë vit.
Gamuda bashkëpunoi me firmën e kapitalit privat në Mbretërinë e Bashkuar Castleforge për blerjen e Winchester House, tha kompania në një deklaratë të hënën. Blerësit planifikojnë të rinovojnë ambientet në një zyrë të qëndrueshme për institucionet financiare globale, firmat ligjore dhe korporatat e teknologjisë, thanë ata.

Qiraja aktuale e Deutsche Bank është caktuar të skadojë në prill 2024, me huadhënësin gjerman që do të zhvendoset në një seli të re mbi Moorgate në qytetin e Londrës këtë vit.

Winchester House është një blerje historike,” tha Michael Kovacs, partner themelues i Castleforge. “Ne do ta shohim këtë hapësirë të transformuar për të ndjekur një klasë të re zyrash të pasura dhe të qëndrueshme në zonë.”
Tregu komercial i pasurive të paluajtshme në Britani ka qenë në fluks kohët e fundit pasi rritja e normave të interesit zvogëlon diferencën midis yield-eve të pronave kryesore dhe obligacioneve qeveritare. Por ndërtesat e reja me kredencialet më të larta mjedisore dhe qiratë e gjata të lidhura me indeksin, kanë tejkaluar llojet e tjera të pronave pasi investitorët kërkojnë një strehë nga inflacioni i arratisur.

Selia e re në Londër, Deutsche Bank, ku do të zhvendoset së shpejti, u shit për 809 milionë paund vitin e kaluar – një zbritje e mprehtë në vlerësimin e saj fillestar. Land Securities Group Plc shkëmbeu kontrata për shitjen e zhvillimit të zyrës me një zbritje prej 9% ndaj vlerësimit në mars 2022, duke premtuar se do të jepte 145 milion £ fitim zhvillimi.

Deutsche Bank nënshkroi një qira 25-vjeçare për pronën e re 568,500 metra katrorë në 2017 dhe do të paguajë qira prej 38 milionë paund në vit. Landsec nuk ka përfunduar ende zhvillimin, i cili u vonua nga pandemia e koronavirusit pasi kontraktorët reduktuan numrin e stafit në vend për të mundësuar distancimin social.
Burimi: Bloomberg
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here