Si e përfytyronin njerëzit në 1900-tën botën e vitit 2000.

Pak gjëra janë aq mbrëlënëse sa mendimi se si do të jetë bota në një kohë të caktuar.

I tillë është edhe seria e pikturave me temë “Franca në vitet 2000” me autor Jean Marc Coté dhe artistë të tjerë francezë në vitet 1899, 1900, 1901, 1910.

Përfytyrimet e tyre për Francën pas 100 vitesh lidhen me robotikën, makineritë, aeroplanët dhe fluturimin.

Prestigjozja Washington Post sjell disa imazhe të këtyre pikturave:

Pastruesi elektrik.

Ushqyesi intensiv.

Berberi me gjymtyrë të reja.

Zonja në tualetin e saj.

Një rrobaqepës i modës së fundit.

Postieri rural.

Policia ajrore.

Zjarrfikësi ajror.

Balena autobus.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here