Sot në histori: “Pushtimi Britanik” filloi me mbërritjen e Beatles në SHBA

“Pushtimi Britanik” filloi kur Beatles zbarkuan në qytetin e Nju Jorkut këtë ditë në vitin 1964, dhe dy netë më vonë, ndërsa Beatlemania pushtoi Amerikën, performanca e tyre në The Ed Sullivan Show u ndoq nga 73 milionë shikues.

Ardhja triumfuese e Beatles në New York City më 7 shkurt 1964, hapi dyert e Amerikës për një pasuri të talenteve muzikore britanike. Ajo që pasoi do të quhej – me përbuzje historike nga kolonia e ripushtuar tashmë me dëshirë – pushtimi i dytë britanik.

Ashtu si homologët e tyre transatlantikë në vitet 1950, të rinjtë britanikë dëgjuan të ardhmen e tyre në ritmet e furishme dhe tekstet sugjestive të rock-and-roll-it amerikan. Por përpjekjet e tyre fillestare dështuan. Në mungesë të përbërësve bazë indigjenë – si ritmi dhe muzika country – të rock and roll-it, entuziastët mund të sillnin vetëm stilin britanik.

Burimi: Britannica

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here