TikTok dëshiron të hapë magazina

Ndërsa me sa duket çdo aplikacion i mediave sociale po kopjon TikTok, TikTok tani duket se po kopjon Amazon.
 
TikTok duket se po kërkon të krijojë një rrjet të ri logjistik dhe magazinimi në Shtetet e Bashkuara për të mbështetur përpjekjet e tij të tregtisë elektronike, sipas disa hapjeve të vendeve të punës të postuara së fundmi në faqen e tij të punësimit dhe në faqen LinkedIn.
 
Ashtu si rrjetet e tjera sociale, TikTok është zgjeruar në tregtinë elektronike për të shtuar mundësi të ardhurash. TikTok aktualisht ofron një opsion blerjeje të quajtur TikTok Shop në tregje të zgjedhura, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar dhe Indonezinë, që lejon krijuesit dhe tregtarët të shesin produkte përmes platformës.  Ajo gjithashtu ka bashkëpunuar me Shopify për të mundësuar blerjet në platformë.
 
Por me postimet e fundit të punës, të cilat u raportuan fillimisht nga Axios, TikTok duket se dëshiron të shkojë edhe më tej.  Në vend që të shërbejë thjesht si një platformë për të arritur klientët, TikTok mund të kërkojë të ofrojë mbështetje logjistike për të ndërtuar atë që e quan “një përvojë krejt të re dhe më të mirë të tregtisë elektronike“.
 
Duke siguruar kthime të magazinimit, dërgesës dhe shërbimit ndaj klientit, misioni ynë është të ndihmojmë shitësit të përmirësojnë aftësinë dhe efikasitetin e tyre operacional, t’u ofrojmë blerësve një përvojë të kënaqshme blerjeje dhe të sigurojmë rritje të shpejtë dhe të qëndrueshme të TikTok Shop,” tha kompania në një postim pune.
 
Në një postim pune, për shembull, kompania thotë se po kërkon dikë që “të ndërtojë shërbimin e ri të përmbushjes nga e para” dhe të jetë “përgjegjës për zhvillimin e biznesit të shërbimit të përmbushjes së logjistikës së tregtisë elektronike TikTok në SHBA“.
 
Shumë nga rolet janë postuar jashtë Seattle, i cili është gjithashtu shtëpia e selisë së parë të korporatës së Amazon.  Rrjeti i përhapur i logjistikës dhe dërgesave të Amazon e ktheu atë në një mjet qendror për tregtarë të shumtë dhe siguroi se mund të ofronte një gamë të gjerë produktesh me dërgesa të përshpejtuara.
 
Një zëdhënës i TikTok nuk pranoi të shtjellonte rolet e fundit.  Në një deklaratë për CNN, zëdhënësi tha se kompania është “përqendruar në ofrimin e një eksperience të vlefshme blerjeje në vendet ku “TikTok Shop” ofrohet aktualisht në të gjithë Azinë Juglindore dhe në Mbretërinë e Bashkuar, e cila përfshin ofrimin e tregtarëve me një sërë karakteristikash të produktit dhe opsionet e dorëzimit.
 
Burimi: CNN
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here