Viti 1927, statistikat që tregojnë sa të arsimuar ishin shqiptarët.

Kjo tabelë e vitit 1927 përmban disa statistika të rëndësishme për të kuptuar nivelin e arsimimit rltë banorëve në qytete të ndryshme të Shqipërisë jo vetëm për këtë vit, por edhe më pas; pas Luftës së Dytë Botërore dhe në kohën e diktaturës.

Sipas kësaj tabele në gjuhën shqipe dhe në gjuhën frënge shihet qartë që Gjitokastra është qyteti me më shumë banorë të shkolluar për secilin nivel arsimor, përfshirë universitetin. Pas Gjrokastrës vjen Korça dhe më pas Vlora. Tirana është e renditur e fundit me më pak të shkolluar krahasuar me qytetet e tjera. /mendimi.al

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here