3 industri që do të ndryshojnë përgjithmonë nga ChatGPT

Robotët nuk e kanë pushtuar botën – ende – por inteligjenca artificiale dhe chatbots po shkaktojnë ndryshime të mëdha në të gjithë botën e korporatave

Për shumë drejtues, debutimi i ChatGPT nga OpenAI u pa si një mundësi e re me shkëlqim dhe inovative për t’u ngritur dhe për të hapur terren të ri në treg. Nuk mund të klikoni mbi një artikull, të hapni një email ose të dëgjoni një podcast pa dëgjuar për inteligjencën artificiale dhe se si ChatGPT po ripërcakton operacionet e biznesit. Automatizimi dhe inteligjenca artificiale po bëhen integrale për funksionet e biznesit — menaxhimi i detyrave të tepërta administrative, përmirësimi i rezultateve të biznesit, thjeshtimi i komunikimit dhe produktivitetit, etj. Dhe tani, inteligjenca artificiale po degëzohet edhe në përpjekjet krijuese, si shkrimi, dizajni grafik dhe inxhinieria audio.

Me gjithçka A.I. sjell në tryezë, madhësia e Tregut Global Chatbot parashikohet të rritet në 10.5 miliardë dollarë deri në vitin 2026, një rritje prej 7.6 miliardë dollarësh nga viti 2020. Si një chatbot masiv i teknologjisë së fundit, nuk është çudi që shumë organizata janë investuar shumë në ChatGPT dhe gjenerator i avancuar A.I. teknologjisë.

Për të kuptuar shtrirjen e plotë të efektit të ChatGPT, këtu janë disa raste të ndikimit të tij në industri dhe biznese të shumta.

Profesioni Juridik
Çelësi, për shumë, kur bëhet fjalë për A.I., është se mund t’i ndihmojë punonjësit të kursejnë kohë. Në profesionin ligjor, avokatët, paraligjorët dhe profesionistët e tjerë mund të përfitojnë nga aftësia e ChatGPT për të filtruar sasi të mëdha dokumentacioni ligjor dhe grupe të dhënash. Me një kuptim të plotë të këtyre të dhënave, A.I. mund të strukturohet për t’iu përgjigjur pyetjeve komplekse bazuar në këto të dhëna.

Brenda pak muajsh nga publikimi i ChatGPT, firmat ligjore dhe kompanitë ligjore të teknologjisë po shpallnin tashmë mënyra të reja për përdorimin e mjeteve gjeneruese të A.I.. Megjithatë, pavarësisht nga të gjitha përfitimet, ka sfida të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur planifikoni të futni ChatGPT në fushën ligjore.

Sfidat etike, duke përfshirë gjenerimin e dokumenteve ligjore të rreme ose mashtruese, shfaqen shpesh kur diskutohet A.I. për punë juridike pasi A.I. zëvendëson gjykimin e njeriut. Caldwell IP, një firmë ligjore e pronësisë intelektuale e fokusuar tek teknologjia që u shërben novatorëve dhe investitorëve, ka marrë pyetje se si A.I. dhe ChatGPT mund të ndikojë te mbajtësit e patentave. Keegan Caldwell, themelues dhe partner menaxhues, shpjegon se përmbajtja e krijuar nga A.I. ose vetë modeli A.I. mund të cenojë të drejtat e pronësisë intelektuale të të tjerëve, duke e bërë firmën tuaj përgjegjëse për dëmet.

Marketingu
Në marketing, ChatGPT mund të jetë po aq përçarës sa lançimi i iPhone në 2007. Përveç gjenerimit të tekstit, ChatGPT mund të krijojë kode për programuesit dhe zhvilluesit, të analizojë të dhënat e konsumatorit dhe të mbështesë proceset ekzistuese të marketingut.

Kompania ime përdor A.I., dhe ne jemi gjithmonë në kërkim të mjeteve dhe aplikacioneve të reja të A.I.. Në fakt, ne kemi një kanal shumë aktiv Slack të dedikuar për ndarjen e inovacioneve që mund të na ndihmojnë të përmirësojmë efikasitetin dhe ideimin. Disa nga mënyrat që ne përdorim A.I. përfshijnë ripërpunim kreativ të fushave të PR për reporterët me interesa specifike dhe kërkimin e shpejtë të demografisë së re të synuar për fushatat e mundshme të marketingut duke përdorur A.I. për kërkime dhe përmbledhje.

Disa profesionistë të marketingut kanë frikë se ChatGPT do t’i zvogëlojë departamentet e tyre ose do t’i zëvendësojë ato tërësisht pasi aftësitë e A.I. për marketing rriten nga dita në ditë. Por ne nuk e ndajmë këtë shqetësim. Ndërsa A.I. është një mjet i mahnitshëm që mund të jetë shumë efektiv në marketing, gjykimi njerëzor është vendimtar për të kuptuar blerësit dhe çfarë i motivon ata, dhe kjo nuk është subjekt i ndryshimit. Steve Ohanians, CEO i agjencisë digjitale të Silicon Valley B2B Clear Digital, ndan këtë pikëpamje dhe vëren se shumë A.I. dhe modelet e mësimit të makinerive janë ende në fazat e tyre fillestare dhe kërkojnë mbikëqyrje të konsiderueshme njerëzore për të siguruar një nivel të sofistikimit dhe njohurive kontekstuale.

Megjithatë, aftësia e A.I. për të eliminuar detyrat e përsëritura dhe që kërkojnë kohë, për të reduktuar gabimet njerëzore dhe për të përshpejtuar progresin e projektit janë disa nga përfitimet e saj më të mëdha. Ashtu si Zen, ekipi i Steve ka integruar A.I. në të gjithë Clear Digital për të rritur kreativitetin e tyre brenda fazës së ideimit, duke i shtyrë projektuesit dhe zhvilluesit të shikojnë projektet përmes një lente të ndryshme.

Komunikimet e Biznesit
Ngjashëm me marketingun, por në hapësirën e brendshme të komunikimit, A.I. po rezulton të jetë një aset i madh për komunikimet e biznesit në të gjithë industritë. Komunikimet e biznesit A.I. mund të inkurajojnë praktika efektive të komunikimit përmes automatizimit të detyrave dhe duke ofruar njohuri të zbatueshme për të ndihmuar në vendimmarrje. Poppulo, një kompani softuerësh për komunikim dhe përvojë në vendin e punës që përdor A.I., beson se A.I. mund të përmirësojë krijimin dhe shpërndarjen e komunikimeve të biznesit në një sërë mënyrash.A.I. mund të përmirësojë përvojën e klientit dhe punonjësit duke e bërë komunikimin më të synuar, mund të automatizojë detyrat e lidhura me komunikimin dhe mund të japë kërkime në kohë reale dhe njohuri kryesore të lidhura me mënyrën se si merren komunikimet. Këto njohuri do të ndikojnë në mënyrën se si komunikimet duhet të zhvillohen dhe vendosen bazuar në preferencat e personalizimit të individit.

Këta janë vetëm disa shembuj të inovacioneve që ndodhin nëpër industri për shkak të përparimeve në A.I. teknologjisë. Dhe ndërsa ekziston një rrezik që shoqëron çdo ndryshim në treg, unë besoj se mundësitë që A.I. ofron do të jetë një avantazh konkurrues për çdo biznes që e përfshin atë me mençuri. Ndërsa A.I. nuk mund (dhe nuk duhet) të zëvendësojë ndjeshmërinë dhe aftësinë dalluese njerëzore, mund të përmirësojë efikasitetin tonë, të forcojë kreativitetin dhe të na bëjë më të drejtuar nga të dhënat.

Burimi: inc.com
Përktheu dhe përshtati: mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here