10 gabimet që bëjnë shumica prej nesh kur përdorim tharësen e flokëve

Le të marrim të gjithë pak kohë për të vlerësuar se sa të lehtë dhe të mrekullueshëm e kanë bërë jetën tonë tharëset e ajrit. Ju mund t’i stiloni flokët ashtu siç dëshironi, mund t’i thani flokët shpejt dhe madje t’i rregulloni flokët pas një prerjeje të re. Megjithatë, edhe pse duket relativisht e thjeshtë, ka shumë gabime të zakonshme që njerëzit bëjnë me tharëset që mund të shkaktojnë tharjen e flokëve tuaj. Lexoni më poshtë për t’i njohur dhe shmangur të gjitha.

1. Përdorimi vetëm i ajrit të nxehtë për tharjen e flokëve
Shumica e tharëseve të flokëve mund të kalojnë në një cilësim të rrjedhës së ajrit më të ftohtë. Për të mbajtur stilimin e flokut tuaj të padëmtuar, ndryshojeni atë në një cilësim të temperaturës më të ulët. Humbja e lagështisë nga flokët reduktohet nga ajri më i freskët, duke zgjatur jetën e kaçurrelave natyrale. Kjo është gjithashtu një qasje e mirë për të shmangur fillimin e bishtave të flokëve të ndara.

2. Zgjedhja e drejtimit të gabuar të rrjedhës së ajrit
Thajini flokët në drejtim, duke filluar nga rrënjët dhe largohuni. Pa kujdesin e duhur, luspat e kutikulës mund të zgjerohen, duke shkaktuar kërcitje dhe duke i bërë nyjet më sfiduese për t’u zgjidhur. Megjithatë, nëse i thani flokët nga rrënja në majë, do të rezultojë në një shkëlqim më të njëtrajtshëm.

3. Mbajtja e gabuar e tharëses 
Shumë njerëz natyrshëm priren të mbajnë një tharëse flokësh me dorën e tyre dominuese. Megjithatë, do të ishte e pasaktë, pasi do t’ju duhet fuqia dhe shkathtësia e asaj dore për të stiluar dhe shpërndarë siç duhet flokët tuaj. Përveç kësaj, do të keni më shumë kontroll mbi procesin dhe do të shpenzoni më pak kohë duke u ngatërruar me krehër.

4. Tërheqja e flokëve poshtë
Vëllimi i mundshëm i flokëve tuaj humbet nëse flokët krehen dhe thahen nga poshtë lart. Për të shmangur këtë, kapini flokët në skajet me një krehër dhe drejtojeni rrjedhën e ajrit të ngrohtë në atë drejtim. Me këtë metodë do të keni flokë voluminoz.

5. Mbajtja e tharëses shumë afër kokës
Mbajtja e tharëses shumë afër kokës mund të shkaktojë dëme të rënda në flokët dhe lëkurën e kokës. Distanca e sigurt midis tharëses dhe kokës suaj është 30 cm. Kur përpiqeni ta përcaktoni sasinë, si e bëni atë? Thjesht shtrini krahun dhe mbajeni tharësen në gjatësinë e krahut.

6. Mos ndarja e flokëve
Zakonisht e lëvizim tharësen mbrapa dhe me radhë nëpër të gjithë kokën e flokëve për ta tharë atë. Nëse i ndani flokët në katër ose pesë seksione dhe i fiksoni me kapëse, do të kurseni kohë dhe do të merrni rezultate më të mira. Ju mund t’i ndani flokët në dy mënyra: vertikalisht dhe horizontalisht.

7. Mos përdorimi i mbrojtësve nga nxehtësia
Individët që përdorin tharëse flokësh një herë në javë ose më shpesh mund të përfitojnë shumë nga kjo këshillë. Mbroni flokët tuaj nga nxehtësia duke përdorur një mbrojtës termik përpara stilimit. Ky produkt mund të përfshihet në shampon tuaj të rregullt ose të përdoret si një prekje përfundimtare pas larjes së flokëve.

8. Mospërdorimi i grykës së duhur
Grykat për tharëse flokësh mund të jenë prej metali, porcelani ose plastike. Seti i parë lejon një stil më të saktë, por veglat metalike nxehen dhe thahen më shpejt, duke rritur rrezikun e dëmtimit të flokëve tuaj. Rrjedhimisht, një grykë metalike ruhet më së miri për ngjarje të jashtëzakonshme, ndërsa një grykë plastike dhe qeramike duhet të përdoret për tharje të rregullt.

9. Mospastrimi i tharëses
A e dini se si të pastroni rrjetën në tharëse flokësh? Është koha ta bëni këtë sepse papastërtia është e tmerrshme për pajisjen dhe flokët tuaj. Hapjet e ventilimit grumbullojnë papastërti, pluhur, produkte flokësh dhe mbeturina të tjera. Të gjitha ato kontribuojnë në një rritje të temperaturës së tharësit duke reduktuar rrjedhën e ajrit. Si rezultat, mund të marrë flakë ose të ndalojë së punuari fare në një moment. Mbajtja e një tharëseje të pastër është thelbësore. Pastrojeni të paktën një herë në vit nëse e përdorni çdo javë.

10. Tharja e flokëve në temperaturë maksimale
Tharja e tepërt bën që flokët të bëhen të brishtë; prandaj, shmangia e kësaj është thelbësore. Ju duhet ta rrisni temperaturën në maksimum vetëm në rrethana të veçanta, si për shembull kur keni të bëni me kaçurrela vërtet të vështira ose kur provoni një stil veçanërisht kompleks. Në të gjitha rrethanat e tjera, duhet të përdoret një temperaturë mesatare.

Edhe nëse jeni një person që ju pëlqen t’i thani flokët me ajër, nuk mund të injoroni faktin që tharëset kanë revolucionarizuar stilimin e flokëve. Megjithatë, duke e bërë atë siç duhet mund t’i bëjë flokët tuaj të dredhur dhe të padisiplinuar.

Burimi: Style Craze
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here