3 këshillat për sukses nga CEO i Walmart

Doug McMillon, CEO i Walmart, filloi karrierën e tij duke shkarkuar rimorkio në një depo dhe tani kryeson kompaninë kryesore në listën e Fortune 500. Pavarësisht refuzimeve nga shkollat ​​e biznesit në Harvard, Stanford dhe Wharton, McMillon u ngrit në rangun e Walmart gjatë një karriere 33-vjeçare. Ai ndau tre këshillat e tij kryesore për sukses, gjatë fjalimit në Universitetin e Arkansas.

1. Jetoni momentin
Pavarësisht mjedisit me presion të lartë të drejtimit të një kompanie me 648 miliardë dollarë të ardhura vjetore, McMillon thekson rëndësinë e të jetuarit në këtë moment. Fillimisht duke ëndërruar të fillonte biznesin e tij, ai zbuloi se jeta mori kthesa të papritura. “Planifikimi është i rëndësishëm, por është gjithashtu shumë e rëndësishme të shijosh të tashmen,” tha ai, duke vënë në dukje se jeta ecën shumë shpejt dhe është thelbësore të vlerësosh të tashmen.

2. Zgjidhni një karrierë që ju pëlqen
McMillon këshillon ta përafroni punën tuaj me pasionet tuaja. Duke reflektuar mbi karrierën e pakënaqur të babait të tij si dentist, ai theksoi rëndësinë e gjetjes së një pune që nuk duket si punë. “Jeta është shumë e shkurtër për të investuar kaq shumë kohë duke bërë diçka që nuk ju pëlqen,” tha ai. Gjetja e “vendit tuaj të lumtur” në karrierën tuaj çon në një jetë më të plotë.

3. Besoni te njerëzit
Në një udhëtim të fundit në Afrikën e Jugut, McMillon vuri re se njerëzit në mbarë botën kanë motive të përbashkëta. Ai theksoi fokusimin në këto qëllime të përbashkëta dhe kthimin kur është e mundur. “Ne duam që fëmijët tanë ta kenë jetën më mirë se ne; ne duam të na duan dhe të pranojnë; dhe ne duam të bëjmë një ndryshim,” tha ai. Këshilla e tij: tregoni qëllime pozitive, përulësi dhe jini falës.

Këto parime e ndihmuan McMillon të ngrihej nga një pozicion i nivelit fillestar në majën e Walmart, duke ilustruar se këmbëngulja, pasioni dhe ndjeshmëria janë çelësi i suksesit.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here