A bashkohen dot demokratët në PD?

Në Partinë Demokratike duket se grupimet nuk po arrijnë të sinkronizohen në një rrugë të përbashkët. Grupimi “Patozi” qëndron në linjën se Lulzim Basha nuk duhet të jetë kryetar i partisë. Po njësoj edhe Jozefina Topalli është artikuluar me sulme ndaj Bashës ku e sheh detyrën e tij si kryetar të pamundur për t’u kryer bazuar në karakteristikat që ka dëshmuar deri tani Lulzim Basha. Dyshja Harxhi-Kulluri kanë propozuar ditët e fundit ndryshimet në statutin e partisë duke u shprehur se këto ndryshime mund të përmirësojnë situatën. Në mbështetje të tyre nuk janë dëgjuar zëra të tjerë brenda partisë. Në linjën anti-Basha ka qenë edhe Tomorr Alizoti, i cili nuk duket të jetë bashkuar me tre linjat e mësipërme.

Linja zyrtare e PD e përfaqësuar nga kryetari i saj Lulzim Basha i shton ҫdo ditë notat e agresivitetit të denoncimeve ndaj bashkimit të krimit dhe politikës nën emrin e kryeministrit Edi Rama. Një pjesë e grupit paralementar ndjek këtë linjë agresive ndërsa disa elementë të tjerë brenda grupit i rrëshkasin seriozitetit të ҫështjes me sherre shpeshherë banale me kundërshtarët politikë, apo me dalje publike me bazë emocionale, ndërkohë që argumenti racional i linjës zyrtare është i mjaftueshëm për ta thyer kundërshtarin në debat.

Duket se demokratët brenda mureve të partisë nuk kanë vendosur të ecin së bashku. Kjo anomali e bën partinë të duket e paqartë e në kaos dhe pse imazhi i kryeministrit Rama tretet ҫdo ditë nga skandalet.

 

Diversiteti i mendimeve dhe pasja e betejave parimore e bën një organizatë politike të shëndetëshme.

Pyetja është: A do mund të bashkohen dot demokratët në PD ? /mendimi.al

Shpërndaje

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here