Brenda këtij viti, Netflix mund të prezantojë reklamat dhe të ndalojë ndarjen e fjalëkalimeve

Photo: Getty Images
Netflix mund të ofrojë paketën e tij me çmim më të ulët dhe të mbështetur nga reklamat që në fillim të këtij viti, tha një burim i njohur me këtë çështje për CNBC.
Drejtuesit e Netflix u thanë punonjësve në një njoftim se po punonin për të prezantuar paketën deri në tre muajt e fundit të 2022. Gjatë konferencës më të fundit të të ardhurave të Netflix, bashkë-CEO Reed Hastings tha se kompania ishte ende duke kuptuar modelin dhe një opsion i mbështetur nga reklamat nuk do të ishte i disponueshëm në shërbim për një ose dy vjet.
Por Netflix ka luftuar me një bazë abonentësh në stanjacion dhe aksione në rënie, me më shumë se 70% rënie nga viti deri më sot. Një nivel i mbështetur nga reklamat mund të ndihmojë në tërheqjen dhe mbajtjen e konsumatorëve të vetëdijshëm për çmimin.

Netflix gjithashtu pret të fillojë të godasë ndarjen e fjalëkalimeve në të njëjtën periudhë kohore.

Kompania tha muajin e kaluar se vlerëson se më shumë se 100 milionë familje në mbarë botën përdorin një fjalëkalim të përbashkët për të hyrë në përmbajtjen e saj – 30 milionë nga ato në SHBA dhe Kanada. Kjo ka kontribuar në vështirësitë e rritjes së të ardhurave dhe të pajtimtarëve, tha ai.

New York Times raportoi për herë të parë afatin kohor të përshpejtuar për ndryshimet të martën. Një zëdhënës i Netflix nuk pranoi të komentonte.

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here