Çështja e sigurisë së Apple: Si të përditësoni iPhone, iPad, Mac

Photo: Getty Images
Versionet e softuerit të Apple janë iOS 15.6.1 dhe iPadOS 15.6.1, MacOS Monterey 12.5.1 dhe Safari 15.6.1.

Apple po u bën thirrje përdoruesve të iPhone, iPad dhe Mac që të shkarkojnë versionet më të fundit të iOS, iPadOS, macOS dhe Safari pasi gjigandi i teknologjisë zbuloi dy dobësi sigurie që “mund të jenë shfrytëzuar në mënyrë aktive“.

Cila është çështja?
Sipas Apple, problemi i parë mund të shkaktojë që një aplikacion të ekzekutojë kod arbitrar me “privilegje kernel”, që i referohet një të drejte diskrete për të kryer një operacion.

Ndërkohë, çështja e dytë mund të bëjë që WebKit, një motor layout i krijuar për të lejuar shfletuesit e uebit të shfaqin faqet e internetit, për të përpunuar “përmbajtje ueb të krijuar me qëllim të keq” që mund të çojë në ekzekutimin arbitrar të kodit.

Çështjet mund të lejojnë një sulmues të mundshëm të marrë kontrollin e plotë të pajisjeve, sipas Agjencisë së Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës.

Cilat pajisje duhet të përditësohen?
Përditësimet janë të disponueshme për iPhone 6s dhe më vonë, të gjitha modelet e iPad Pro, iPad Air 2 dhe më vonë, iPad i gjeneratës së 5-të e më vonë, iPad Mini 4 dhe më vonë, dhe iPod Touch (gjenerata e 7-të).

Përditësimet janë gjithashtu të disponueshme për Mac që përdorin OS Monterey, macOS Big Sur dhe macOS Catalina.

Versionet më të fundit të softuerit janë iOS 15.6.1 dhe iPadOS 15.6.1, MacOS Monterey 12.5.1 dhe Safari 15.6.1.
Si të përditësoni versionin më të fundit të softuerit
Përdoruesit e Apple mund të përditësojnë iPhone dhe iPad të tyre duke shkuar te Settings > General > Software Update dhe Mac-et e tyre duke shkuar te System Preferences > Software Update.
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here