Eksplorimi i erotizmit përmes kuriozitetit, shprehjes dhe lojës.

Shumë çifte mendojnë se jeta e tyre seksuale është bërë rutinë, mekanike dhe e pakënaqshme. Po të shtosh dhe një sëmundje kronike mund të ketë një ulje të dëshirës për seks krejtësisht. Çiftet zhvillojnë supozime se si duhet të duket seksi pas një diagnoze, duke i lënë ata të ndihen të demotivuar.

Seksi ishte i fokusuar në marrëdhënie me qëllimin për të arritur orgazmën. Por u vu re se pasi një çift hidhërohet për humbjen e një trupi të shëndetshëm, ka një ndjenjë shprese që mund të shfaqet, duke i çuar ata në një kreativitet seksual.

Thelbi i krijimtarisë seksuale është të jesh i vetëdijshëm për ndjenjat, mendimet dhe fantazitë sensuale dhe erotike. Ekziston një gatishmëri që shfaqet kur i luani ato me partnerin tuaj. Është e rëndësishme t’i ndani ato së pari dhe rekomandohet ta bëni këtë me një kontroll serioz.

Ndarja e ndjenjave tuaja është më e rëndësishme sesa të veproni sipas skenarëve dhe teknikave, sepse seksi ka të bëjë me komunikimin. Kureshtja jep një mundësi për të zbuluar dëshirat dhe kërkesat tuaja seksuale. Meqenëse mund të ketë ndryshime në trup, ju mund të parashtroni planin e vendit ku dëshironi të prekeni dhe të kënaqeni.

Kur jetojnë me një sëmundje kronike, çiftet shpesh deklarojnë se seksi nuk është më spontan. Thelbi i krijimtarisë seksuale qëndron në përvojat erotike dhe komunikimin që janë bërë pjesë e repertorit tuaj seksual. Pasi të keni diskutuar një skenar eksitues, mund ta planifikoni atë përmes lojës erotike.

Planifikimi i një loje erotike?

Ai përfshin që të dy të kontribuoni në skenarin erotik. Kjo është një mundësi që të dy të diskutoni mendimet, ndjenjat dhe shprehjet tuaja seksuale. Kjo është kritike sepse vendos tonin për lojën tuaj erotike.

Për shembull: Zgjidhni vendin tuaj të preferuar për të pasur një skenar erotik. Ky mund të jetë një vend në shtëpinë tuaj, ose mund të jetë në një hotel. Keni të gjitha rekuizitat në dorë… çdo gjë nga lodrat te locionet.

Gjatë këtij skenari krijues, lejojini vetes të ndiheni të lirë dhe lozonjarë. Hiqni marrëdhëniet seksuale dhe qëllimin përfundimtar të orgazmës plotësisht jashtë skenarit. Eksperimentoni me pozicione, stimulime të shumta dhe shprehje erotike.

Eksplorimi i trupit

Eksploroni zonat në trupin tuaj që keni diskutuar përpara skenarit. Për shembull është masazhi i lëkurës së kokës. Sa shpesh preket skalpi i kokës? Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një krehje të butë në të gjithë skalpin e kokës, disa kruarje të lehta me thonjtë ose tërheqja e flokëve, kushtimi i vëmendjes së veçantë të kokës sipas jush ose preferencave të presionit të partnerit tuaj mund t’i ngrohë vërtet ndjenjat.

Nëse jeni dikush me ndjesi të zvogëluar në organet gjenitale ose ndjeni se prekja dhe kënaqësia janë të pakëndshme në këtë zonë të trupit tuaj, disa njerëz shijojnë prekjen erotike duke eksploruar kërthizën dhe pjesën e poshtme të stomakut.

Kërthiza jo vetëm që lidhet me seksualitetin për shkak të afërsisë së saj me organet gjenitale, por gjithashtu ka një histori të lidhjeve primare dhe erotike. Është e lidhur me të qenit dhurues i jetës dhe është i pasur me fundet nervore.

Duke luajtur me këtë zonë shumë të nënvlerësuar mund t’ju bëjë të ndjeni ndjesi seksi në zonën përreth, veçanërisht nëpër fibrat që çojnë në palcën kurrizore, e cila gjithashtu transmeton informacion nga fshikëza, uretra dhe truri juaj.

Mund të luani me tekstura dhe temperatura të ndryshme, si pupla ose kube akulli, duke i fërkuar dhe gudulisur ato në pjesën e poshtme të barkut. Ose mund ta bëni partnerin tuaj të përdorë gojën për të ngacmuar kërthizën tuaj, duke e puthur ose lëpirë rreth tij. Ne kemi disa zona erogjene, ndaj ju lutemi mos kini frikë t’i eksploroni ato. Erotizmi meriton të jetë një pjesë e domosdoshme e marrëdhënies suaj intime. Mbani mend, është e rëndësishme të shikoni atë që është e mundur në vend të asaj që dikur ishte e arritshme.

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here