Goldman Sachs u jep menaxherëve të lartë një përfitim të ri: Politika e ‘pushimeve fleksibël’

Goldman Sachs po u jep menaxherëve të saj të lartë një përfitim të ri më të zakonshëm në industrinë e teknologjisë: aftësinë për të marrë sa më shumë kohë pushimesh që duan.

Banka e investimeve u tha drejtorëve menaxhues dhe partnerëve muajin e kaluar se duke filluar nga 1 maji, politika e re e “pushimeve fleksibël” do t’i lejojë ata të marrin pushim “kur të jetë e nevojshme pa një të drejtë fikse të ditës së pushimit“, sipas një memo të marrë nga CNBC. Punonjësit e nivelit të lartë do të kenë të paktën dy ditë pushime të tjera çdo vit duke filluar nga viti i ardhshëm, tha banka në një memo të veçantë.

Ne jemi të kënaqur të njoftojmë përmirësimet dhe ndryshimet në programin tonë global të pushimeve të krijuara për të mbështetur më tej kohën e pushimit për të pushuar dhe rikarikuar,” tha Goldman.

Ndërsa politika e re nënkupton teorikisht kohë të pakufizuar larg punës për drejtuesit e lartë, në praktikë, bërja e kësaj do të përbënte vetëdëmtim të karrierës, veçanërisht gjatë trazirave të tregut. Elita e Wall Street shpesh ka problemin e kundërt të mospërdorimit të pushimeve që u janë caktuar.

Ndoshta kjo është arsyeja pse Goldman kërkon që të gjithë punëtorët të marrin të paktën tre javë pushime në vit, duke përfshirë të paktën një javë rresht, sipas memos.

Përfitimi për drejtorët menaxhues dhe partnerët – dy gradat më të larta dhe më të vështira për t’u arritur në Goldman – është i ngjashëm me politikat fleksibël të pushimeve në kompanitë teknologjike, duke përfshirë Netflix dhe LinkedIn.

Lëvizja mund të jetë një mënyrë për t’i rikthyer fleksibilitet talenteve të moshuara pasi CEO i Goldman David Solomon inkurajon fuqinë e tij punëtore të kthehet në zyrë. Solomon tha në fillim të këtij muaji se frekuentimi personal në zyrat e SHBA është ende nën nivelin e para-pandemisë prej rreth 80%.

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here