Identifikoni dhe parandaloni ngacmimet në ekipin tuaj

Ngacmimi në vendin e punës mund të marrë forma të ndryshme.
Si udhëheqës, ju duhet të jeni të pajisur për ta identifikuar dhe parandaluar atë në ekipin tuaj. Ja se si.
Filloni duke parë për shenja të ngacmimit armiqësor (për shembull, duke i bërtitur dikujt në zemërim). Armiqësia zakonisht shkaktohet nga mungesa e burimeve dhe stresi i përgjithshëm.
Për të trajtuar këtë formë agresive, të hapur të ngacmimit, zvogëloni presionin e afateve joreale, ngarkesave të pamenaxhueshme të punës dhe konkurrencës toksike në vendin e punës – dhe theksoni rëndësinë e punës në grup dhe qëllimeve kolektive.
Ju gjithashtu mund të investoni në trajnimin e punonjësve në komunikim jo të dhunshëm.
Më pas, shikoni për sinjalet e ngacmimit indirekt (për shembull, përhapja e thashethemeve për dikë). Për të reduktuar këtë formë të fshehtë të ngacmimit, siguroni sisteme shpërblimi transparente, të drejta, të barabarta dhe legjitime.
Një fushë e barabartë loje do të reduktojë vjedhjen e krediteve, mburrjen dhe forma të tjera më pak të dukshme të ngacmimit.
Së fundi, merrni parasysh kryerjen e sondazheve 360 gradë për të mbledhur më shumë informacion rreth përvojave të punonjësve tuaj dhe ndërhyni nëse shfaqen shenja të ngacmimit.
Është e rëndësishme të krijoni një mjedis të sigurt psikologjikisht ku njerëzit më pak të fuqishëm në ekipin tuaj të ndjehen rehat duke ngritur një çështje.
Burimi: Harvard Business Review
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here