Jeannette Winterson nuk besonte te fantazmat…derisa filloi të jetonte me to

Romancierja e njohur Jeanette Winterson zbulon një aspekt të papritur të jetës së saj ndërsa rrëfen përvojat e saj të jetesës në një shtëpi të vogël gjeorgjiane në Londrën historike. E ndërtuar pak para Revolucionit Francez, shtëpia mbart peshën e shekujve, duke dëshmuar jetën e figurave më pak të privilegjuara, dhe peizazhin e qytetit në zhvillim.

Udhëtimi i Winterson me të mbinatyrshmen fillon gjatë restaurimit të mundimshëm të shtëpisë së saj, duke zbuluar dhomat e fshehura dhe një kasafortë misterioze me një histori që ndoshta para viteve 1600. Teksa e shndërron bodrumin në një hapësirë jetese, shfaqen takime të frikshme, duke përfshirë një moment ftohës ku ajo ndjen një dorë të botës tjetër që i mat pulsin. Rrëfimi merr një kthesë intriguese ndërsa fantazmat në dukje migrojnë nga bodrumi në katet e sipërme, duke krijuar një atmosferë të çuditshme që zgjat ndër vite.

Përshkrimet e gjalla të autores pikturojnë një pamje të një qosheje dhome me një prani spektrale, e perceptuar fillimisht si një figurë femërore. Megjithatë, një mikja e saj më vonë i tregon se kishte parë në qoshe një grua me një fustan gri. Rrëfimi përparon me futjen e një fantazme mashkullore përçarëse në katin e dytë, duke shfaqur një prirje për shqetësimet e natës dhe shtratin e autores.

Në një kthesë befasuese, Winterson reflekton mbi një incident të pazakontë që përfshin shoqen e saj të ndjerë, shkrimtaren Ruth Rendell, e cila u shfaq për momentin në ekranin e laptopit të saj pas vdekjes së saj. Autorja gërmon në misterin e fantazmave, duke menduar nëse ato janë të lidhura me ndërtesa specifike apo përfundimisht zhduken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here