Joe Rogan kritikon TikTok: ‘Kina përfundon me të gjitha të dhënat tuaja’

Zyrtarët amerikanë kanë paralajmëruar më parë se TikTok, në pronësi të një kompanie kineze, përbën një kërcënim për sigurinë amerikane

Joe Rogan shprehu shqetësimin të martën se TikTok, një nga aplikacionet më të përdorura të mediave sociale në botë, përbën një kërcënim unik për privatësinë dhe sigurinë e të dhënave të amerikanëve.

TikTok është në pronësi të Bytedance, një kompani kineze. Politika e shkrirjes ushtarake civile të Kinës dhe Ligji i Inteligjencës Kombëtare i vitit 2017 kërkon që bizneset private në Kinë të ndajnë informacione dhe të dhëna me kërkesë të qeverisë kineze.

Kam lexuar kushtet e shërbimit të TikTok, kam zbritur dje në një vrimë lepuri TikTok… Kjo është çmenduri,” tha Rogan në episodin e fundit të Joe Rogan Experience.

A është mirë apo keq?” ndërhyri i ftuari i tij, podkasteri dhe komediani Theo Von.

Keq!” u përgjigj Rogan.

Dëgjoni këtë, kjo është nga politika e privatësisë së TikTok,” tha Rogan. “Aty thuhej: “Ne mbledhim informacione të caktuara në lidhje me pajisjen që përdorni për të hyrë në platformë, si adresa juaj IP, rajoni i përdoruesit“. Kjo është vërtet çmenduri”.

“‘Agjenti i përdoruesit, operatori celular, cilësimet e zonës kohore, identifikuesit për qëllime reklamimi, modeli i pajisjes suaj, sistemi i pajisjes, lloji i rrjetit, ID-të e pajisjes, rezolucioni i ekranit dhe sistemi operativ, emrat dhe llojet e aplikacioneve dhe skedarëve‘”, vazhdoi ai.

Pra, të gjitha aplikacionet tuaja dhe të gjithë emrat e skedarëve tuaj, të gjitha gjërat që keni regjistruar në telefonin tuaj, ata kanë qasje aty,” tha ai. “‘Emrat dhe llojet e skedarëve, modelet ose ritmet e goditjes së tasteve‘.”

Pra, ata po monitorojnë goditjet tuaja të tasteve, që do të thotë se ata e dinë çdo gjë që shkruani,” shtoi Rogan.

“‘Gjendja e baterisë, cilësimet audio dhe pajisjet e lidhura audio, ku identifikohesh nga shumë pajisje, ne do të jemi në gjendje të përdorim informacionin e profilit tënd për të identifikuar aktivitetin tënd nëpër pajisje. Mund t’ju shoqërojmë gjithashtu me informacione të mbledhura nga pajisje të tjera nga ato që ju përdorni për t’u identifikuar në platformë‘”, tha Rogan.

Do të thotë se ata mund të përdorin kompjuterë të tjerë që ju as nuk po i përdorni për t’u kyçur në TikTok. Ata mund të thithin të dhënat nga ai. Kjo është ajo me të cilën jeni dakord kur shkarkoni dhe filloni të përdorni TikTok,” tha ai.

Von e pyeti Roganin, “Është çmenduri… A mendoni se ata krijuan TikTok vetëm me qëllim për të pasur të gjitha këto?

100%,” u përgjigj Rogan.

Vetëm më trego si përfundon,” tha Von.

Përfundon me Kinën që ka të gjitha të dhënat tuaja,” tha Rogan.

Burimi: Fox News
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here