Juria mbështet Johnny Depp, e shpërblen me 15 milionë dollarë

Johnny Depp fitoi çështjen e shpifjes kundër ish-bashkëshortes së tij Amber Heard të mërkurën dhe juria i dha atij 15 milionë dollarë dëmshpërblim.

Depp iu dha 10 milionë dollarë si dëmshpërblim dhe 5 milionë dollarë dëmshpërblim në padinë e tij për shpifje. Juria gjithashtu i dha Heard 2 milionë dollarë si dëmshpërblim.

Juria në Fairfax, Virxhinia, filloi diskutimin të premten.

Depp e paditi Heard-in për 50 milionë dollarë pasi ajo shkroi një shkrim për The Washington Post në 2018, në të cilin e quajti veten një “figurë publike që përfaqëson abuzimin në familje”. Heard kundërpaditi Depp për 100 milionë dollarë.

Në një deklaratë, Depp festoi fitoren e tij në padinë e tij për shpifje kundër Heard:

Gjashtë vjet më parë, jeta ime, jeta e fëmijëve të mi, jeta e njerëzve më të afërt me mua, si dhe jeta e njerëzve që për shumë e shumë vite më kanë mbështetur dhe besuar në mua, ndryshuan përgjithmonë.

Gjithçka sa hap e mbyll sytë.

Akuza të rreme, shumë të rënda dhe kriminale u ngritën ndaj meje përmes mediave, të cilat shkaktuan një breshëri të pafund përmbajtjesh urrejtjeje, megjithëse kundër meje nuk u ngrit asnjë akuzë.

Dhe gjashtë vjet më vonë, juria ma ktheu jetën. Unë jam vërtet i përulur.

Vendimi im për të ndjekur këtë çështje, duke ditur shumë mirë lartësinë e pengesave ligjore me të cilat do të përballesha dhe spektaklin e pashmangshëm mbarëbotëror në jetën time, u mor vetëm pas një mendimi të konsiderueshëm.

Që në fillim, qëllimi i sjelljes së këtij rasti ishte zbulimi i së vërtetës, pavarësisht nga përfundimi. Të them të vërtetën ishte diçka që ua detyroja fëmijëve të mi dhe të gjithë atyre që kanë qëndruar të palëkundur në mbështetjen e tyre për mua. Ndihem i qetë duke e ditur që më në fund e kam arritur këtë.

Unë jam, dhe kam qenë, i pushtuar nga derdhja e dashurisë dhe mbështetja dhe mirësia kolosale nga e gjithë bota. Shpresoj që kërkimi im për të thënë të vërtetën do t’i ketë ndihmuar të tjerët, burra apo gra, të cilët janë gjetur në situatën time dhe që ata që i mbështesin të mos dorëzohen kurrë.

Dëshiroj të falënderoj punën fisnike të gjyqtarit, anëtarëve të jurisë, stafit të gjykatës dhe sherifëve që kanë sakrifikuar kohën e tyre për të arritur në këtë pikë, dhe ekipit tim të zellshëm dhe të palëkundur ligjor që bëri një punë të jashtëzakonshme duke më ndihmuar të ndaj të vërtetën.

Më e mira nuk ka ardhur ende dhe një kapitull i ri më në fund ka filluar.

Veritas numquam perit.

E vërteta nuk humbet kurrë.”

Burimi: NBC News
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here