Këta janë ishujt tropikal më të mirë për punë në distancë

Curacao renditet i pari, i ndjekur nga Koh Phangan, ishulli brazilian
Sondazhi analizon buxhetin ditor, shpejtësinë e WiFi dhe lehtësinë e udhëtimit

Destinacionet e njohura të Karaibeve si Curacao, Aruba dhe Xhamajka janë të njohur për plazhet e tyre të mrekullueshme, por janë gjithashtu ishuj tropikal që ofrojnë disa nga vlerat më të mira për para për nomadët dixhitalë amerikanë që kërkojnë një vend për të punuar dhe luajtur.

Kjo është sipas Zenefits, një kompani softuerësh për burimet njerëzore, e cila renditi 50 ishuj tropikal kundrejt shtatë faktorëve: popullsinë, temperaturën mesatare, shpejtësinë e WiFi, koston e akomodimit, buxhetin mesatar ditor, lehtësinë e udhëtimit në ishull nga SHBA dhe gjërat për të bërë dhe parë.

Ishulli hollandez i Karaibeve, Curacao, renditet i pari në listën e top 10-ve, me temperatura mesatare të rehatshme dhe shpejtësi e WiFi që kryesojnë mesataren e SHBA-së. Jashtë punës, ka plazhe të pacënuara të zhytura në limane dhe një park kombëtar ku udhëtarët vijnë për të parë breshkat që shtrojnë vezët e tyre. Koh Phangan i Tajlandës është një tjetër vend ideal për punë në distancë nëse kostoja është një problem. Një udhëtar me buxhet mesatar shpenzon vetëm 17 dollarë në ditë, duke përjashtuar akomodimin.

Renditja pasqyron një tendencë në zhvillim të punës në distancë në SHBA. Duke qenë se puna nga shtëpia mbetet normë, dhe kompanitë ofrojnë marrëveshje më fleksibël, punëtorët amerikanë po kërkojnë të shkojnë jashtë vendit për një ndryshim në mjedis. Si përgjigje, vendet kanë miratuar gjithashtu masa të ndryshme për të joshur këta udhëtarë të kohës së lirë, me Indonezinë që po shqyrton një vizë të veçantë për punëtorët në distancë dhe Tajlandën duke zbuluar stimuj tatimorë për mbajtësit e vizave afatgjata.

Burimi: Bloomberg
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here