Domino Pizza tentoi t’u shesë pica italianëve. Por gjejeni çfarë? Dështoi

Jeta e Domino në Itali ishte më e vështirë nga sa dukej.

Shtatë vjet pas debutimit të tij në vend, gjigandi amerikan i picave ka mbyllur zyrtarisht dyqanet e tij pasi nuk arriti të fitonte mbi vendasit që preferonin opsionet e prodhimit vendas, sipas një raporti nga Milano Today.

EPizza SpA, operatori ekskluziv i markës Domino’s në Itali, paraqiti falimentimin në prill, pasi u përpoq të bënte mjaftueshëm shitje gjatë dy viteve të kufizimeve pandemike, sipas një dokumenti të paraqitur në një gjykatë të Milanos.
Kompania ndaloi aktivitetin në të gjitha dyqanet e saj Domino më 20 korrik, sipas një raporti nga Food Service, një botim italian i industrisë ushqimore.
Edhe pse disa mund t’ia atribuojnë dështimin e Domino-s përpjekjes së saj të pacipë për të depërtuar në atdheun e picës me çmime amerikane, ePizza tha se ajo dështoi për shkak të konkurrencës nga aplikacionet e shpërndarjes së ushqimit.
Kompania me bazë në Milano u përball me “konkurrencë të paprecedentë” nga restorantet lokale që filluan të përdorin shërbime të tilla si Glovo, Just Eat dhe Deliveroo gjatë pandemisë, thuhet në dosjen gjyqësore.

Domino’s tha në një dokument, bashkëngjitur dosjes gjyqësore, se problemet e ePizza-s vitin e kaluar ishin rezultat i “nivelit të rritur ndjeshëm të konkurrencës në tregun e ofrimit të ushqimit me zinxhirë të organizuar dhe restorante “mom & pop” që shpërndanin ushqim për të mbijetuar“.

Ai tha se gjithashtu u përball me probleme pasi kufizimet pandemike u lehtësuan dhe konsumatorët filluan të vizitojnë përsëri restorantet.
Gjykata e Milanos i kishte dhënë kompanisë një periudhë mospagimi prej 90 ditësh, gjatë së cilës kreditorët e saj nuk lejoheshin të kërkonin shlyerjen ose të merrnin asetet e saj. Ajo skadoi në fillim të korrikut.
Domino’s kishte shpresa të mëdha kur u zhvendos në tregun italian në 2015, duke nënshkruar një marrëveshje ekskluziviteti 10-vjeçare me ePizza. Ajo planifikoi të prezantonte një shërbim të ofrimit të picave në shkallë të gjerë në vend, i cili mungonte në atë kohë, thuhet në dosjen gjyqësore.
Nga fillimi i vitit 2020, ePizza menaxhonte 23 dyqane në Itali dhe gjashtë të tjera përmes një partneri nën ekskluzivitet.
Burimi: CNN
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here