Kevin O’Leary nuk punëson ‘workaholics’: ‘Të punosh 25 orë në ditë të bën shumë, shumë joproduktiv’

Kevin O’Leary mund të jetë një investitor, yll televiziv dhe sipërmarrës, por 67-vjeçari nuk e konsideron veten shumë punëtor.

Në të vërtetë, kryetari i ETF-ve të O’Shares thotë për CNBC Make It se kur ai është duke rishikuar një grumbull CV-sh, gjëja e fundit që dëshiron të shohë është dikush që e kalon gjithë kohën e tij të fokusuar në punë.

Kur shoh një “workaholic” nuk dua ta punësoj atë person”, thotë ai. “Të punosh 25 orë në ditë të bën shumë, shumë joproduktiv.”

Ajo që O’Leary dëshiron të shohë në vend të kësaj është një ekuilibër midis punës dhe hobive apo ndjekjeve të tjera përmbushëse, diçka që ai e përshkroi më parë për Make It si “yin dhe yang“.

Si dikush që dëshiron të jetë i fokusuar në punë, ajo që do të të bënte më të mirë është të shpenzosh gjysmën e kohës duke mos e bërë këtë, në mënyrë që të dalësh me idetë më të mira”, thotë ai.

Ylli i CNBC’s Money Court i pëlqen të kalojë kohën e tij të lirë duke gatuar, duke luajtur kitarë dhe duke mbledhur orë; hobi që ai thotë se paguajnë dividentë.

Kjo e lë mendjen tuaj të lëvizë dhe ju lejon të bëheni më produktivë,” thotë ai. “Disa rezultate vërtet të mira për sa i përket mënyrës se si përfundova në biznes dhe si investitor erdhën nga idetë që kisha kur isha duke luajtur kitarën time ose duke lustruar orët e mia.”

Nuk ka hobi të veçanta që i pëlqejnë më shumë se të tjerët: O’Leary është po aq i lumtur kur sheh një kandidat që bën një përpjekje për t’u ushtruar pasdite ose për të bërë komedi në mbrëmje. E rëndësishme, thotë ai, është ekuilibri.

Sipërmarrësit e mëdhenj, menaxherët e mëdhenj, punonjësit e mëdhenj kanë ekuilibër në jetën e tyre,” thotë ai. “Këta janë njerëzit që dua të punësoj.”

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here