Komandanti i ri i KFOR-it: Forcat e sigurisë së Kosovës duhet të kenë miratim përpara se të vendosen në veri të Kosovës

Gjenerali hungarez Ferenc Kajari, komandanti i ri i KFOR-it të udhëhequr nga NATO, tha të dielën se Forcat e Sigurisë së Kosovës duhet të marrin miratimin nga komandanti i KFOR-it përpara çdo vendosjeje në veri të Kosovës, sipas një marrëveshjeje të mëparshme.

Në një intervistë për faqen Kosova Online, Kajari tha se KFOR dhe NATO prisnin që institucionet e Kosovës të vazhdojnë t’i përmbahen asaj marrëveshjeje. Kajari tha për Kosova Online se ishte takuar me krerët kryesorë të institucioneve të Kosovës në javët e para dhe kishte marrë garanci se i gjithë veprimi do të koordinohej me KFOR-in. Vendosja e Forcës së Sigurisë së Kosovës në veri të Kosovës do të vazhdojë të varet nga njoftimi dhe marrja e autorizimit nga komandanti i KFOR-it.

Ai theksoi se KFOR-i ka pasur vite të tëra bashkëpunim të shkëlqyer me Ushtrinë e Serbisë në të gjitha nivelet e përgjegjësisë, duke shtuar se është në komunikim të rregullt me ​​shefin e shtabit serb Milan Mojsiloviq. KFOR-i do të vazhdojë të punojë ngushtë me Ushtrinë e Serbisë dhe organizatat e sigurisë së Kosovës për të garantuar sigurinë në mbarë Kosovën. Kështu do të vazhdojnë patrullimet e sinkronizuara me Ushtrinë e Serbisë, tha Kajari.

Burimi: Kosovo Online

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here