Ky aplikacion meditimi mund t’ju paguajë 5000 dollarë për 60 sekonda punë – ja se si

Calm, një kompani meditimi dhe mirëqenie, po kërkon një zë që i vë njerëzit në gjumë.
Dhe po shpreson ta gjejë atë zë në TikTok. Kompania kohët e fundit postoi një video në platformën e mediave sociale duke njoftuar konkursin e saj Next Voice of Calm, i cili do të zgjedhë pjesëmarrësin me zërin më qetësues për të regjistruar një nga historitë e ardhshme të gjumit të Calm. Fituesi do të marrë gjithashtu 5000 dollarë.

Ne po kërkojmë zërin më të butë të TikTok,” tha Erik Braa, një nga transmetuesit aktualë të Sleep Story të Calm.

Për të hyrë në konkurs, pjesëmarrësit e interesuar duhet të postojnë një TikTok 60 sekonda ose më pak të lidhur me videon e shpalljes së konkursit të Calm. Në hyrjen tuaj një minutëshe, ju mund të lexoni me zë në thelb çdo gjë: “Një listë ushqimore, teksti juaj i fundit ose një histori e sajuar“, thotë Braa. “Për sa kohë që është origjinale dhe oh-kaq qetësuese.”

Më shumë se 350 milionë njerëz kanë dëgjuar historitë e gjumit të Calm, sipas kompanisë, duke e bërë këtë një mundësi potencialisht të madhe për fituesin. Të tjera histori gjumi në platformën e Calm janë lexuar nga të famshëm si Harry Styles, Pink dhe LeBron James.
Ashtu si shumë aplikacione të shëndetit mendor, Calm përjetoi një fluks përdoruesish të rinj gjatë pandemisë: Ishte aplikacioni më i shkarkuar në botë në prill 2020, me afro katër milionë shkarkime globalisht atë muaj, sipas firmës së inteligjencës Sensory Tower. Calm arriti një vlerësim prej 2 miliardë dollarësh në dhjetor 2020, pas një raundi për mbledhjen e fondeve prej 75 milion dollarësh.

Kohët e fundit, industria globale e aplikacioneve të shëndetit mendor në tërësi – e cila u vlerësua në 4.2 miliardë dollarë vitin e kaluar, sipas një raporti të Grand View Research – është vënë nën kritika për faktin se nuk ka përmirësuar mirëqenien mendore të shumicës së përdoruesve. Një studim i janarit i publikuar në PLOS Digital Health, një platformë kërkimore e kujdesit shëndetësor, zbuloi se nuk kishte “prova bindëse në mbështetje të ndonjë ndërhyrjeje të bazuar në telefon celular“.

Por sipas Calm, historitë e saj të gjumit mund të funksionojnë vërtetë. Në një studim të tetorit 2021 të kryer nga Jennifer Huberty, drejtoresha e shkencës e kompanisë, shumica e pjesëmarrësve raportuan se “përdorimi i Calm i ndihmoi ata të flinin, të qëndronin në gjumë dhe të bënin gjumë të qetë“. Shumica e atyre pjesëmarrësve luftuan me shqetësime të gjumit dhe gati gjysma kishin një diagnozë të shëndetit mendor, sipas studimit.

Kritikët e tjerë të aplikacioneve të shëndetit mendor kanë ngritur shqetësime etike rreth mënyrës sesi aplikacionet e shëndetit mendor dhe meditimit ndajnë informacionin e përdoruesit: Një studim, i botuar në revistën Interventions në internet në 2019, zbuloi se më pak se 50% e aplikacioneve që synojnë depresionin kishin ndonjë politikë privatësie.

Politika e privatësisë në faqen e internetit të Calm thotë se mbledh informacion personal të përdoruesit nga brenda aplikacionit të tij dhe platformave të palëve të treta. Calm nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së CNBC Make It për koment.

Konkursi Next Voice of Calm mbyllet më 13 maj dhe fituesi do të shpallet më 7 qershor, me Sleep Story që pritet të publikohet në aplikacionin Calm këtë vjeshtë. Pjesëmarrësve u lejohet vetëm një paraqitje secili dhe duhet të jenë të paktën 18 vjeç. Ata gjithashtu duhet të jenë banorë të ligjshëm dhe të jetojnë në SHBA ose Mbretërinë e Bashkuar.

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here