Meshkujt me penise të vegjël kanë më shumë gjasa të blejnë makina sportive: studim

Sa më e shpejtë të jetë makina, aq më i vogël është marshi.

Meshkujt me penis më të vogël se mesatarja kanë më shumë gjasa të dëshirojnë të zotërojnë makina sportive me performancë të lartë, sipas një studimi të ri.

Psikologët nga Kolegji Universitar i Londrës mashtruan djemtë e moshës 18 deri në 74 vjeç që të besonin se nuk ishin të barabartë me burrat e tjerë – më pas u kërkuan atyre të vlerësonin dëshirën e tyre për sende luksoze si automobilat.

Gjatë studimit me 200 burra, një grupi pjesëmarrësish iu tha se madhësia mesatare e penisit në ereksion në mbarë botën është 18 cm, ndërsa grupit tjetër iu tha se ishte 10 cm, kur mesatarja reale është afërsisht 14 cm.

Studiuesit zbuluan se djemtë që besonin se burrëria e tyre ishte ekuivalente në shtrat me një makinë Smart, dëshironin më shumë kamxhikët.

Ndoshta ka vetëm diçka specifike që lidh makinat dhe penisët në psikikën mashkullore,” thuhet në studim. “Kjo do të shpjegonte shakatë, reklamat dhe diskursin akademik të përditshëm.”

Dëshira për makinat sportive ishte gjithashtu e lidhur me moshën, me burrat mbi 29 vjeç që shfaqnin një dëshirë më të fortë për kamxhikët, thanë studiuesit.

Ne zbuluam se meshkujt, dhe veçanërisht meshkujt mbi 30 vjeç, i vlerësuan makinat sportive si më të dëshirueshme kur u bënë të ndjenin se kishin një penis të vogël”, thanë shkencëtarët.

Studiuesit përfundimisht teorizuan se dëshira për të pasur një makinë të kushtueshme lidhet me vetëbesimin e ulët.

Sipas kësaj hipoteze, ndjenja se dikush ka një penis të vogël është një lloj vetëvlerësimi i ulët dhe blerja e një makine sportive do të ishte vetëm një lloj blerjeje që mund ta përmirësojë atë,” shkruajnë autorët e studimit.

Studiuesit manipuluan gjithashtu vetëvlerësimin e pjesëmarrësve në mënyra të tjera – duke i mashtruar me statistika të rreme për financat e tyre personale dhe shëndetin në lidhje me djemtë e tjerë.

Por vetëm ata të mashtruar për madhësinë e penisit treguan një dëshirë të shtuar për të pasur një makinë sportive.

Lidhja mes drejtimit të një makine të shpejtë sportive dhe të pasurit një penis të vogël është një tropikë e përhapur kulturore, e diskutuar nga akademikë nga analistët frojdian deri tek teoricienët e evolucionit. Për herë të parë, ne tregojmë se bazohet në një të vërtetë psikologjike”, përfundojnë studiuesit.

Burimi: New York Post
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here