Njerëzit që ‘arrijnë ëndrrat e tyre’ kanë këtë tipar

Dallimi midis njerëzve që arrijnë ëndrrat e tyre dhe atyre që nuk i arrijnë është i thjeshtë,” tha themeluesja dhe CEO i Spanx, Sara Blakely. “Ka të bëjë me veprimin”, tha ajo në një postim në Instagram në nëntor.

Nuk ka të bëjë me të paturit e një ton truri ose një ton parash ose një ton përvojë,” tha Blakely.

Dy dekada më parë, unë isha thjesht një vajzë me një punë të keqe ditore dhe një ide të çmendur. Nuk kisha shumë para, përvojë apo njohuri për industrinë. Por vendosa të veproj.”

Në të vërtetë, Blakely filloi Spanx në 1998 me vetëm 5,000 dollarë që kishte në kursime nga shitja e makinerive të faksit derë më derë. Pa pasur ndonjë formim në dizajn, biznes apo prodhim, Blakely përfundimisht e ktheu Spanx në një markë miliarda dollarëshe.

Në fillimin e saj, Blakely-t iu përplasën dyert në fytyrë dhe iu grisën kartat e biznesit; ajo luftoi për të marrë fonde.

Dhe asaj iu desh me të vërtetë të “përpiqej” për të futur Spanx në shitësin e tij të parë të madh me pakicë: Pasi thirri vazhdimisht një blerës nga Neiman Marcus, Blakely i kërkoi blerësit që të bashkohej me të në banjo gjatë takimit të tyre, në mënyrë që ajo t’i tregonte asaj se si funksiononte Spanx.

“Në mes të takimit tim me përfaqësuesen e Neiman Marcus, mund të them se po e humbisja mundësinë. Dhe thjesht e dija se kjo ishte mundësia ime e fundit. Kështu që unë i thashë: ‘A do të vish me mua në banjo?’ Dhe ajo thjesht ndaloi. Ajo tha, ‘Më fal?’ Unë vazhdova, ‘E di, e di, është pak e çuditshme. Të lutem do të vish me mua në banjo? Unë dua t’ju tregoj produktin tim para dhe pas”.

“Hyra në tualet dhe vesha Spanx poshtë rrobave të mia dhe dola. Dhe ajo më pa, dhe tha, ‘Uau, e kuptova. Është e shkëlqyer.

Blakely tha në Instagram se me Spanx, “Unë mund të isha ulur lehtësisht dhe të vazhdoja të thosha, “Një ditë”Mund të kisha vazhduar të ëndërroja, të shpresoja dhe të dëshiroja. Por në vend të kësaj, fillova të veproja, dhe një ditë u bë dita e parë, 20 vjet më parë. Dhe kjo është ajo që bëri të gjithë ndryshimin.”

Burimi: CNBC
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here