Provimi i SAT për pranimin për universitet po bëhet dixhitale

Provimi SAT do të kalojë nga letra dhe lapsi në një format dixhital, njoftuan administratorët të martën, duke thënë se ndryshimi do të rrisë rëndësinë e tij pasi më shumë kolegje i bëjnë testet e standardizuara opsionale për pranim.

Testuesit do të lejohen të përdorin laptopët ose tabletët e tyre, por ata ende do të duhet të ulen për testim në një vend testimi të monitoruar ose në shkollë, jo në shtëpi.

Ndryshimi i formatit është planifikuar të përhapet në mbarë botën vitin e ardhshëm dhe në SHBA në vitin 2024. Gjithashtu do të zvogëlohet një orë nga versioni aktual, duke e çuar vlerësimin e leximit, shkrimit dhe matematikës nga tre në rreth dy orë.

Dikur thelbësore për aplikimet në kolegj, rezultatet nga testet e pranimit si SAT dhe rivali ACT kanë më pak peshë sot pasi kolegjet dhe universitetet i kushtojnë më shumë vëmendje shumës së arritjeve dhe aktiviteteve të studentëve përgjatë shkollës së mesme.

Burimi: AP

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here