Puna më e keqe në SHBA është puna në shitje me pakicë

Bashkëpunëtorët e dyqaneve me pakicë kanë punën më të keqe në SHBA për momentin, pasi industria përballet me një sërë erërave të kundërta pas pandemisë, zbuloi një analizë e US News & World Report.
Revista renditi 190 vende pune në 17 kategori sipas kritereve duke përfshirë potencialin e rritjes, balancën punë-jetë dhe pagën.
Shitësit me pakicë renditen më të ulëtat, me një pagë mesatare prej vetëm 29,120 dollarë në 2021 sipas Byrosë së Statistikave të Punës të SHBA-së, dhe rezultate të ulëta në kritere të tjera si tregu i punës dhe potenciali i rritjes në të ardhmen.
Arkëtarët, të tillë si ata që punojnë në dyqane ushqimore, kishin punën e dytë më të keqe në analizë.
Kompanitë e shitjes me pakicë po përballen me kosto më të larta dhe blerës me para të kufizuara. Disa janë detyruar të mbyllin dyqanet me performancë të dobët dhe të bëjnë zbritje të thellë në mallrat e tepruar.
Burimi: Bloomberg
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here