Sot në histori: Botohet në gazeta stripi i fundit komik i Peanuts, vetëm disa orë pas vdekjes së krijuesit Charles Schulz

Ishte ditë e dielë, pikërisht si sot 22 vite më parë, kur stripi komik i Peanuts u botua. Ishte finalja e madhe që askush nuk e priste.

Vetëm pak orë pas vdekjes së Charles Schulz-it me origjinë nga Minesota, lexuesit e tij gjetën një lamtumirë në gazetën e tyre.

Stripi i fundit komik origjinal origjinal i Schulz-it “Peanuts” u shfaq në gazetat e së dielës më 13 shkurt 2000. Ai paraqiste Charlie Brown, Snoopy dhe një mesazh nga njeriu që solli në jetë personazhet për gati 50 vjet.

Një natë para stripit të fundit komik, Schulz vdiq i qetë në gjumë në shtëpi për shkak të komplikimeve të kancerit të zorrës së trashë.

Ai kishte dalë në pension vetëm dy muaj më parë në Camp Snoopy brenda Mall of America.

“Ka një klauzolë në kontratën time që thotë se nëse dal në pension ose vdes, stripi komik përfundon,” tha Schulz gjatë njoftimit të tij në dhjetor 1999.

Fenomeni Peanuts filloi në vitin 1950 pasi Schulz nënshkroi me United Features Syndicate. Gjatë periudhës së tij të pensionit, Peanuts u botua në 2600 gazeta, duke arritur në 335 milionë lexues në 75 vende.

Në stripin e tij të fundit komik, ai ndau një mesazh për fansat e tij dhe i falënderoi për mbështetjen dhe dashurinë e mrekullueshme gjatë gjithë karrierës së tij.

“Charlie Brown, Snoopy, Linus, Lucy…si mund t’i harroj ndonjëherë…” përfundoi Schulz.

Burimi: Britannica

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here