Sot në histori: Vdes autorja e “Të vrasësh zogun përqeshës”

Harper Lee, romani i së cilës u bë një institucion kombëtar dhe teksti përcaktues mbi problemet racore të thella të jugut amerikan, vdiq në moshën 89-vjeçare.

Lee ishte si një mrekulli letrare me një libër. “Të vrasësh zogun përqeshës”, narrativa e saj epike e vitit 1961 rreth betejës së avokatit të qytetit të vogël, Atticus Finch për të shpëtuar jetën e një banori me ngjyrë të kërcënuar nga një turmë raciste, shiti më shumë se 40 milionë kopje në mbarë botën dhe i dha asaj çmimin Pulitzer. George W. Bush i dha asaj medaljen presidenciale të lirisë në 2007.

Burimi: Britannica

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here