Universiteti i Bostonit lëshon rritjen më të madhe të shkollimit në 14 vjet, fajëson inflacionin

Universiteti i Bostonit rriti tarifën e shkollimit me 3% vitin e kaluar
Universiteti i Bostonit po rrit shkollimin me 4.25% për vitin akademik 2022-2023, duke përmendur inflacionin.

Në një letër të 6 majit drejtuar fakultetit dhe stafit të Universitetit të Bostonit, Robert A. Brown, presidenti i Universitetit të Bostonit, shpjegoi se një mjedis i rritur inflacioni, pjesërisht, ka bërë të nevojshme rritjen e tarifës së shkollimit.

Ne jemi të kapur në një tezë inflacioniste midis presioneve institucionale dhe ndikimit mbi studentët tanë dhe familjet e tyre,” shkroi Brown.

Brown shtoi se ai është “i vetëdijshëm” për ndikimin që rritja e shkollimit ka tek studentët dhe familjet e tyre, dhe tha se rritja e shkollimit nuk përputhet me normën e inflacionit, nuk kompenson kostot e operacioneve të universitetit ose “buxhetin e pagave që do të zbusnin plotësisht efektet e inflacionit në familjet e pedagogëve dhe stafit.”

Për vitin shkollor 2021-2022, Brown vuri në dukje se shkollimi u rrit me 3%.

Deri më tani, shqetësimi im më i madh i menjëhershëm është ndikimi i inflacionit tek pedagogët dhe stafi, studentët tanë dhe universiteti,” shtoi Brown.

Presidenti i Universitetit të Bostonit tha gjithashtu se institucioni është “në rrugën e duhur” për të tejkaluar vitin e tij më të mirë të mbledhjes së fondeve, i cili u zhvillua vitin e kaluar dhe arriti në 225 milionë dollarë.

Në Tenesi, një komision votoi për të ngrirë shkollimin në kolegjet publike shtetërore për vitin shkollor 2022-2023, duke përmendur një kosto më të lartë jetese për studentët.

Gjatë një takimi më 19 maj, Komisioni i Arsimit të Lartë të Tenesit votoi në favor të një propozimi që do të ngrinte shkollimin në të gjitha kolegjet dhe universitetet publike brenda shtetit për vitin shkollor 2022-2023.

Kryetari i Komisionit Evan Cope tha se studentët tashmë po merren me efektet e çmimeve më të larta për gazin, strehimin, sendet ushqimore dhe gazin dhe tha se ngrirja e shkollimit mund të konsiderohet një “burim lehtësimi” për librezat e çeqeve të studentëve.

Studentët tashmë po përballen me çmime më të larta për banesa, ushqime dhe gaz. Falë një investimi bujar nga shteti dhe veprimit të sotëm të Komisionit, ne mund t’u themi këtyre studentëve se nuk do të paguajnë çmime më të larta për shkollimin. Ky mund të jetë një burim lehtësimi për librezat e çeqeve të studentëve,” tha Cope.

Burimi: Fox Business
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here