Vapes, trendi shumëngjyrësh i Gen Z po ngre shqetësime serioze

Vapes po i nënshtrohen një rinovimi për të tërhequr Gen Z, duke shfaqur dizajne lodrash me ngjyra karamelesh dhe po bëhen të njohura në mesin e përdoruesve të rinj. Pavarësisht shqetësimeve nga ekspertët për rreziqet e mundshme shëndetësore të këtyre cigareve elektronike tërheqëse vizualisht, popullariteti i tyre mes të rinjve vazhdon të rritet.

Ekspertët e shëndetit publik shqetësohen se paketimi tërheqës, i kombinuar me shijet e frutave, mund të tërheqë më shumë të rinj drejt produkteve të nikotinës, duke kontribuar në çështje të menjëhershme dhe afatgjata shëndetësore.

Ndryshimi në dizajnin e cigareve elektronike shënon një largim nga estetika diskrete. Disa e krahasojnë pamjen tërheqëse të këtyre pajisjeve të reja me strategjitë e marketingut të përdorura në të kaluarën për të tërhequr fëmijët dhe të rinjtë.

Elf Bar, një markë lider mes nxënësve të shkollave të mesme dhe të mesme, është përballur me kritika, por popullariteti i tij vazhdon. Pamja plot ngjyra dhe lozonjare e këtyre vapes, në përputhje me preferencat e Gen Z, ngre shqetësime për potencialin e tyre për të krijuar varësinë e një brezi të ri ndaj nikotinës dhe minon përpjekjet e shëndetit publik për të frenuar avullimin e të rinjve.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here