4 gjëra që Sherlock Holmes mund t’ju mësojë për biznesin

1. Ti sheh, por nuk vëzhgon.
Sherlock Holmes ka të bëjë me vëzhgimin dhe duke i dhënë rëndësinë më të madhe detajeve. Strategjia e tij ishte e thjeshtë – vëzhgoni, logjikoni dhe pasi të eliminoni të pamundurat, çfarëdo që mbetet, sado e çmendur mund të duket, duhet të jetë e vërteta. Përfundimet e tij ishin aq të sakta sa ai jo vetëm që i zgjidhi çështjet në minuta, por disa i zgjidhi edhe pa shkuar në vendin e krimit.

Vëzhgimi është një mjet i shkëlqyeshëm për një sipërmarrës, sepse kur ai/ajo vëren tregjet, vetëm atëherë do të jetë në gjendje të gjejë se ku duhet të prekë. Ju keni nevojë për të parë atë që të tjerët nuk e shohin dot dhe ta përdorni atë përpara se dikush tjetër ta bëjë.

2. Unë e urrej rutinën e mërzitshme të ekzistencës. Unë dëshiroj ekzaltim mendor.
Ndonëse absolutisht injorant në fushën e hapësirës, letërsisë apo emocioneve njerëzore, Sherlock Holmes ishte i pakrahasueshëm kur bëhej fjalë për kiminë, anatominë njerëzore dhe leximin e një personi. Mjetet e tij ishin ndoshta mjaft të paqarta ndonjëherë, por ai kurrë nuk e ndaloi edukimin e tij.

Po kështu, një sipërmarrës duhet të jetë vërtet i mirë në atë që bën për të marrë llojin e rezultatit që dëshiron. Duhet të ketë një vullnet të vazhdueshëm për t’u përmirësuar, pasi gjërat mund të ndryshojnë në çdo kohë. Pavarësisht nëse jeni duke shitur një produkt ose shërbim, duhet të dini se si funksionon brenda dhe jashtë.

3. Ti i njeh metodat e mia, Watson.
Sherlock ka besim të plotë te partneri i tij, John Watson. Holmes është një detektiv i shkëlqyeshëm, por ai me siguri mund të përdorë pak ndihmë herë pas here, dhe Watson e luan atë rol shkëlqyeshëm. Watson është plotësuesi i përsosur i aftësive të tij. Aty ku Sherlock ka mungesa, Watson shkëlqen dhe anasjelltas. Watson-in gjithashtu nuk e shqetëson kur Sherlock u thotë gjëra të çuditshme dhe për njerëzit ose kur ai sillet si budalla. Ai e di pse është ashtu siç është dhe fokusohet në shkëlqimin e tij.

Një partneritet i mirë biznesi do të thotë të përmbushësh aty ku tjetri ka mungesa. Nëse jeni truri i kompanisë suaj, gjeni dikë që është i zoti të flasë me njerëzit. Një bashkëthemelues i mirë mund të bëjë një botë ndryshimi për biznesin tuaj.

4. Unë nuk jam psikopat. Unë jam një sociopat me funksione të larta. Bëni kërkimin tuaj.
Sherlock e dinte se kush ishte dhe ja ku erdhi besimi i tij në aftësitë e tij. Njohuritë e tij ishin të padiskutueshme dhe metoda e tij për të zgjidhur krimin e padiskutueshme.

Një sipërmarrës duhet të dijë se ku qëndron ai/ajo për të filluar diçka. Ai/ajo duhet të ketë një kontroll të aftësive dhe vetëbesimit për të besuar në vetvete, sado të çuditshëm t’i dukeni botës.

Burimi: Entrepreneur
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here