Amazon planifikon të pushojë nga puna 10 mijë punonjës

Pushimet nga puna do të përfaqësonin 3% të punonjësve të korporatës të Amazon

Amazon thuhet se planifikon të pushojë nga puna 10,000 punonjës të korporatës dhe teknologjisë duke filluar që këtë javë.

Shkurtimet do të preknin organizimin e pajisjeve të kompanisë, sektorin e shitjes me pakicë dhe burimet njerëzore, thanë njerëz të njohur me këtë çështje për New York Times.

Ky veprim do të shënonte shkurtimin më të madh të vendeve të punës në historinë e Amazon, duke përfaqësuar 3% të punonjësve të saj të korporatës dhe 1% të fuqisë punëtore të saj globale, sipas medias.

Përfaqësuesit për Amazon nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesës së FOX Business për koment.

Lëvizja vjen menjëherë pasi CEO i Amazon, Andy Jassy, filloi një rishikim për uljen e kostove të kompanisë, i cili përfshinte uljen e bizneseve që nuk kanë qenë fitimprurëse, siç është njësia e pajisjeve të saj, thanë njerëz të njohur me këtë çështje për Wall Street Journal.

Amazon kishte paralajmëruar tashmë punonjësit në njësitë me performancë të dobët që të përgatiteshin për të kërkuar një punë tjetër pasi kompania po bën shkurtime në mes të mjedisit të pasigurt ekonomik, thanë burimet për Journal.

Në fillim të këtij muaji, Amazon zbatoi një ngrirje të punësimit për pozicionet e korporatës.

Në një mesazh për punonjësit, Beth Galetti, nënkryetari i vjetër i Amazon për përvojën dhe teknologjinë e njerëzve, njoftoi se vendimi u mor nga Jassy dhe ekipi drejtues për shkak të ekonomisë “të pasigurt” dhe në dritën e numrit të njerëzve që Amazon ka punësuar vitet e fundit.

Ne po përballemi me një mjedis të pazakontë makro-ekonomik dhe duam të balancojmë punësimin dhe investimet tona duke qenë të zhytur në mendime për këtë ekonomi,” tha Galetti.

Ajo vuri në dukje se kompania kishte lëshuar tashmë pauza punësimi në divizione të tjera dhe vendosi të mbyllte punësimet e reja të korporatave në të gjithë bordin.

Galetti shpjegoi më tej se Amazon gjithashtu parashikoi “ta mbajë këtë pauzë në vend për muajt e ardhshëm“, pasi vazhdon të monitorojë ekonominë dhe biznesin dhe të bëjë rregullime aty ku ka kuptim.

Ish-CEO Jeff Bezos paralajmëroi gjithashtu në Twitter muajin e kaluar se ai ishte dakord me CEO të Goldman Sachs, David Solomon, i cili kishte paralajmëruar më parë gjatë ditës se ekziston një “shanse të mira për një recesion të SHBA-së.”

Burimi: Fox Business
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here