Apple përgatitet për t’ju kthyer normalitetit në zyrë

Kompania do t’u kërkojë punonjësve të punojnë nga zyra të paktën tre ditë në javë, ndërsa përgatitet për fillimin e shtatorit.

Apple Inc. vendosi një afat kohor më 5 shtator për punonjësit e korporatës që të jenë në zyrë të paktën tre ditë në javë, duke shënuar përpjekjen e fundit të kthimit pasi pikat e Covid-19 vonuan planet e saj disa herë.

Kompania do të kërkojë që punonjësit të punojnë nga zyra të martën, të enjten dhe një ditë të tretë të rregullt që do të përcaktohet nga ekipet individuale. Ky është një ndryshim nga plani origjinal i Apple, i cili kërkonte që punonjësit të paraqiteshin personalisht të hënën, të martën dhe të enjten. Kompania njoftoi punonjësit për qasjen e re të hënën.

Gjigandi i teknologjisë me qendër në Cupertino, Kaliforni ka punuar për të rikthyer punonjësit e tij në zyrë që të paktën që nga qershori 2021, kur njoftoi për herë të parë politikën tre-ditore. Por shpërthimet e virusit e detyruan kompaninë të shtyjë afatet, duke i lënë punëtorët në një orar dy-ditor në javë. Politika e re fillimisht do të hyjë në fuqi në Silicon Valley dhe më pas do të përhapet në zyrat e tjera.

Një zëdhënës i Apple nuk pranoi të komentojë mbi afatin e përditësuar.

Apple ka bërë rregullime të tjera për Covid-19. Politika e re vjen disa javë pasi kompania hoqi mandatin e maskave në zonat e përbashkëta të zyrave. Apple e kishte hequr një kërkesë të tillë në tavolinat individuale disa muaj më parë.

Kompania gjithashtu mbajti një mbledhje personale në kampusin e saj në qershor për të parë një prezantim të konferencës së zhvilluesve. Kjo ishte e para që nga viti 2019 dhe sinjalizoi se Apple po i afrohej më shumë operacioneve normale.

Në kontenë Santa Clara, ku janë vendosur shumë nga zyrat kryesore të Apple, mesatarja e rasteve shtatëditore dhe numërimi i rasteve të reja ditore Covid kanë rënë nga korriku, por janë ende shumë më të larta se përpara rritjes së Omicron në fillim të vitit 2022. Megjithatë, Qendrat e SHBA për Kontrolli dhe Parandalimi i Sëmundjeve relaksuan rekomandimet e tij për Covid-19 javën e kaluar.

Prodhuesi i iPhone ka qenë një nga kompanitë më të rrepta të teknologjisë kur bëhet fjalë për paraqitjen e punonjësve në zyrë, duke i mërzitur disa punonjës, ka raportuar Bloomberg News. Microsoft Corp., Amazon.com Inc., Google e Alphabet Inc. dhe të tjerë kanë qenë më të hapur ndaj punës në distancë muajt e fundit.

Është një kohë e ngarkuar për Apple. Kompania po përgatitet për një ngjarje në shtator për të shpallur iPhone 14 dhe orët e reja. Ai po përgatit gjithashtu Mac dhe iPad të përditësuar për lançim më vonë gjatë këtij viti.

Burimi: Bloomberg
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here