Bëhuni gati për ndërprerje nga Londra në LA, pasi kriza globale energjetike po pushton rrjetet dhe po i çon çmimet e energjisë në qiell

Mbani rezervë bateri, qirinj dhe ushqime që nuk prishen.  Po vijnë ndërprerjet.
Për herë të parë në dekada, bota perëndimore po përgatitet për mungesa të përhapura dhe të vazhdueshme të energjisë.  Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe dhe BE-ja janë të gjitha të shtrënguara nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia, rritja e kostove për energjinë elektrike dhe karburantin dhe valët e të nxehtit rekord.
Edhe kombet e pasura nuk do të kursehen, të paktën pa ndryshime të gjera të politikave dhe rregullime të sektorit privat.  Shtoni kostot ekonomike shoqëruese dhe rreziqet ekstreme shëndetësore dhe do të keni një situatë shumë të vështirë.
Në Kaliforni, do të materializohen paralajmërimet për ndërprerje dhe kufizime në kondicionerin tuaj.  Më pas, në vitet e ardhshme, Teksas dhe Ilinois do t’i bashkohen vuajtjeve të nxehtësisë së madhe dhe ndërprerjeve të energjisë elektrike.
Dhe anembanë Evropës dhe Britanisë së Madhe, banorët që nuk janë mësuar me valët e të nxehtit ose do të përballen me fatura të larta energjie ose verë të nxehtë të rrezikshme – një situatë e përkeqësuar nga mbështetja e tyre në gazin rus, rrjedha e të cilit në thelb është ndërprerë plotësisht.
Burimi: Business Insider
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here