Bie Facebook, Messenger dhe Instagram

Platformat Facebook, Messenger dhe Instagram të Metës po përjetojnë aktualisht një ndërprerje të gjerë, duke prekur përdoruesit në mbarë botën. Ndërprerja, e cila filloi rreth orës 4 pasdite, ka lënë qindra mijëra përdorues të paaftë për të hyrë në këto shërbime të mediave sociale.

Sipas raporteve nga DownDetector, më shumë se 200,000 amerikanë po hasin vështirësi me Facebook, me mbi 30,000 probleme raportimi me Instagram dhe Messenger përballet me mbi 8,000 ankesa. Ndërprerja është shtrirë edhe në rajone duke përfshirë Britaninë e Madhe, pjesë të ndryshme Evropës, Kinën, Australinë dhe Meksikën.

Përdoruesit janë prekur nga probleme të ndryshme, duke përfshirë daljen nga llogaritë e tyre dhe përjetimin e vështirësive për t’u identifikuar, edhe me kredencialet e sakta. Përdoruesit e Instagram kanë raportuar se kanë hasur mesazhe gabimi kur përpiqen të hyjnë në llogaritë e tyre.

Platforma e mediave sociale të Elon Musk X është bërë një qendër për përdoruesit e frustruar që kërkojnë informacion dhe dhembshuri në lidhje me ndërprerjen, me mbi 50,000 postime që diskutojnë kohën e ndërprerjes së Facebook dhe Instagram.

Paneli i shërbimit të Meta tregon probleme me disa shërbime, duke përfshirë menaxherin e reklamave, dyqanet në Facebook dhe Instagram, Meta Business Suite dhe Meta Admin Center.

Ndërprerja ka shkaktuar një valë reagimesh në rrjetet sociale, me përdoruesit që shprehin zhgënjimin e tyre dhe i kanë bërë thirrje Metës që ta trajtojë këtë çështje menjëherë. Për momentin, Meta nuk ka dhënë një deklaratë zyrtare në lidhje me shkakun e ndërprerjes dhe as kohën e parashikuar për zgjidhjen.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here