Është më e vështirë të gjesh shtëpi sesa dashuri në ditët e sotme

Mendoni se të dilni në takim me dikë është e vështirë? Gjetja e një shtëpie për të blerë është edhe më e vështirë për amerikanët, sipas një sondazhi të ri nga Zillow.

Më shumë se një e treta e njerëzve që janë shpërngulur kohët e fundit thanë se është më e vështirë të blesh një shtëpi në tregun e sotëm jashtëzakonisht konkurrues, sesa të gjesh një bashkëshort, sipas rezultateve nga sondazhi përfaqësues kombëtar.

Luftërat e ofertave, inventari i ulët dhe rritja e madhe e çmimeve e kanë kthyer blerjen e shtëpive në një “luftë” për shumë gjuetarë shtëpish gjatë dy viteve të fundit. Ajo që dikur ishte një rit kalimi në moshë madhore dhe një parim thelbësor i “ëndrrës amerikane” është kthyer në një luftë, duke e lënë pronësinë e shtëpisë jashtë mundësive për blerësit pa mjete të konsiderueshme financiare.

Numri i shtëpive të disponueshme është tkurrur gjatë vitit të kaluar pasi normat jashtëzakonisht të ulëta të hipotekave dhe një zhvendosje të punës në distancë pas pandemisë Covid-19 nxitën kërkesën për shtëpi në qytete më të vogla. Listimet aktive në dhjetor ranë 19% nga viti në vit duke shënuar nivelin më të ulët historik, ndërsa çmimet u rritën 15% në një mesatare prej 382,900 dollarë. Shtëpitë me çmim midis 800,000 dhe 1 milion dollarë po shohin shkallën më të lartë të luftërave të ofertave në treg, pas atyre nga 1 milion deri në 1.5 milion dollarë.

Por për ata që merren me aplikacione virtuale, dhe ndjekjen në media sociale që janë të gjitha një pjesë thelbësore e takimeve të ditëve të sotme, kërkimi për një shtëpi mund të sjellë pak lehtësim për ta. Më shumë se 60% e grave thanë se blerja për një shtëpi është më e këndshme sesa të përpiqesh të gjesh romancën, krahasuar me 39% të meshkujve.

Rreth dy të tretat e të anketuarve thanë gjithashtu se lista e tyre e dëshirave të cilësive të një partneri është më e vështirë për t’u përmbushur sesa lista e karakteristikave të tyre të dëshiruara në një shtëpi. Por një pjesë e ngjashme janë më të gatshëm të bëjnë kompromis për ato dëshira për një shtëpi sesa për një partner.

Për të gjetur atë shtëpi apo shoqërues të përsosur, njerëzit janë të gatshëm të zhvendosen. Më shumë se 80% e të anketuarve thanë se do të konsideronin të zhvendoseshin për të blerë një shtëpi dhe 60% mund të paketonin valixhet për të përmirësuar perspektivat e tyre për takime.

Lajmi i mirë është se 80% thanë se i duan shtëpitë e tyre aktuale. Një shifër për ata që janë të lumtur në marrëdhëniet e tyre romantike nuk u përfshi në studim.

Burimi: Bloomberg Wealth

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here