Gen Z nuk po kërkon dashuri, dhe aq më pak seks

Flynn Dawson, Meike Van Roij and Angus Lynch, teenagers from Hobsonville Point Secondary School for a Canvas story on Generation Z. 29 July 2016 New Zealand Herald Photograph by Greg Bowker.

A është gjenerata Z, e karakterizuar shpesh si brezi i teknologjisë dhe që mendon përpara, e larguar nga dashuria dhe intimiteti? Përgjigja mund t’ju habisë.

Studimet e fundit sugjerojnë se këta vendas digjitalë, ndërsa janë të zhytur në teknologji, po shfaqin një ndryshim të dukshëm në qëndrimet e tyre ndaj romancës dhe marrëdhënieve fizike.

A besojnë ata vërtet se ka shumë seks në TV?

Bazuar në gjetjet e një studimi nga Universiteti i Kalifornisë, Los Anxhelos, vihet re se mbi 50% e 10-24-vjeçarëve janë të etur për përmbajtje që fokusohet në miqësi dhe marrëdhënie platonike. Çuditërisht, pothuajse gjysma e adoleshentëve mendojnë se seksi është i panevojshëm për shumicën e linjave, dhe një përqindje e ngjashme mendojnë se romanca është e tepruar.

Por a duhet që ky këndvështrim le të themi i pjekur të na shqetësojë, apo të konsiderohet si shenjë përparimtare? Duke iu referuar studimeve që tregojnë një rënie të marrëdhënieve seksuale midis gjeneratës Z në krahasim me gjeneratat e mëparshme, njihemi me termin “puriteen” që tregon se një adoleshent nuk ndihet mirë duke parë përmbajtje seksuale në internet.

Megjithatë, mbase Gen Z duhet t’i lënë mënjanë telefonat dhe të provojnë seksin. Mbase dhe iu pëlqen, ku i dihet…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here