Instagrami kthen ndryshimet pasi Kardashians e kritikuan aplikacionin që është si TikTok

Meta po i jep fund një versioni testues të aplikacionit të saj në Instagram që ka shkaktuar zemërimin e shumë njerëzve, përfshirë motrat e famshme Kylie Jenner dhe Kim Kardashian.

Shefi i Instagram-it, Adam Mosseri i tha buletinit të Platformer të enjten se do të rikthejë versionin e tij të lëshuar së fundmi të Instagram që kryesisht shfaqte video të rekomanduara algoritmikisht për përdoruesit në ekranet e tyre fillestare.

Përdorues të shumtë të Instragram-it, përfshirë motrat Kardashian, u ankuan për versionin testues të Instagram-it, duke shprehur zhgënjimin që aplikacioni po kopjonte haptazi rivalin TikTok ndërsa distancohej nga rrënjët e tij të ndarjes së fotove.

Mosseri më pas publikoi një video të shkurtër të martën duke iu përgjigjur kritikëve në të cilën ai tha se fotot do të vazhdojnë të luajnë një rol të rëndësishëm për Instagramin, por ndryshimi i zakoneve të përdoruesve favorizon videon. Me fjalë të tjera, Instagram do të vazhdojë të shtyjë drejt videove sepse njerëzit po ndajnë dhe pëlqejnë gjithnjë e më shumë videot në aplikacion, shpjegoi ai.

Por me sa duket reagimi kundër versionit testues të një Instagrami të fokusuar në video, bëri që Mosseri dhe ekipi i tij të kthenin përkohësisht kursin.

Më vjen mirë që kemi rrezikuar – nëse nuk dështojmë herë pas here, do të thotë se ne nuk po mendojmë ose guxojmë mjaftueshëm”, tha Mosseri për Platformer. “Por ne patjetër duhet të bëjmë një hap të madh prapa dhe të rigrupohemi.”

Megjithatë, Mosseri e bëri të qartë se Instagram do të vazhdojë të kujdeset gjithnjë e më shumë për videot dhe se ndërsa do të zvogëlojë përkohësisht numrin e videove të rekomanduara algoritmikisht që njerëzit shohin, ky numër do të rritet përsëri sapo kompania të ndjejë se ka përmirësuar teknologjinë.

Kur Meta raportoi të ardhurat e tremujorit të dytë që humbën pritshmëritë e Wall Street-it, CEO i kompanisë Mark Zuckerberg u tha analistëve gjatë një telefonate se ai “rreth 15% të përmbajtjes në burimin e Facebook-ut të një personi dhe pak më shumë se aq në furnizimin e tyre në Instagram rekomandohet nga AI ose llogari që nuk i ndiqni.” Meta pret që këto shifra “të dyfishohen deri në fund të vitit të ardhshëm“, shtoi ai, duke nënvizuar mbështetjen e kompanisë në përdorimin e mësimit të makinerive për të kuptuar se çfarë materiali duhet t’u tregojë përdoruesve.

Burimi: CNBC
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here