Ja se si ne ndjekim një rrugë jo të qartë drejt mirëqenies së vërtetë

Vitet e fundit, kërkimi i mirëqenies është rritur në një industri të përhapur, duke ofruar përgjigje të panumërta ndaj stresit dhe simptomave. Ajo paraqet një botë zgjidhjesh për ata që janë zhgënjyer nga mjekësia konvencionale. Pavarësisht premtimit të saj, mirëqenia shpesh nuk arrin të japë përmirësimet themelore që pretendon.

Industria e mirëqenies, që përfshin gjithçka, nga dieta dhe fitnesi deri te terapitë alternative dhe produktet e konsumit, është një treg prej 4.4 trilion dollarësh, duke u bërë një forcë e fuqishme konsumatore. Megjithatë, edhe pse njerëzit investojnë më shumë në kujdesin ndaj vetes, indekset e tyre të përgjithshme shëndetësore mbeten nën nivel. Çështjet e shëndetit mendor, stresi dhe pabarazitë shëndetësore vazhdojnë pavarësisht nga ndikimi i përhapur i mirëqenies.

Mirëqenia, veçanërisht për gratë, ka marrë rolin e një besimi të ri, duke ofruar përkatësi, identitet, kuptim dhe një iluzion kontrolli dhe fuqizimi. Megjithatë, ndjekja e pamëshirshme e vetë-optimizimit dhe iluzioni i përsosmërisë lënë në hije faktorët sistematikë që ndikojnë kryesisht në rezultatet shëndetësore.

Koncepti i mirëqenies është bërë një detyrim moral, duke i bërë presion individëve që të kurojnë një mënyrë jetese të përqendruar në maksimizimin e mirëqenies. Kjo ndjekje e pamëshirshme mbulon gëzimin e thjeshtë të të qenit i pranishëm dhe të përjetosh jetën.

Mirëqenia e vërtetë duhet të përqendrohet në ofrimin e kushteve në të cilat njerëzit mund të lulëzojnë vërtet, duke përfshirë mbështetjen sociale, kujdesin shëndetësor të arritshëm, kushtet e drejta të punës dhe ushqimin e përballueshëm dhe ushqyes.

Në fund të fundit, ajo duhet t’i inkurajojë njerëzit të sfidojnë supozimet e rrënjosura thellë për të jetuar një jetë të mirë, duke u fokusuar në adresimin e rrethanave që çojnë në sëmundje dhe mjerim në vend që të mbështeten në premtime të pakapshme.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here