Kam kaluar 5 vjet duke intervistuar 233 milionerë – ja 6 zakonet që i bënë ata jashtëzakonisht të pasur

Të jesh i pasur nuk është një rastësi. Duhet punë e palodhur, aspak frikë dhe një mentalitet për t’u rritur.

Kalova pesë vjet duke studiuar zakonet e 233 milionerëve – 177 prej tyre ishin të krijuar vetë – për të zbuluar se si e përdorin kohën e tyre. Bazuar në kërkimin tim, unë identifikova gjashtë parime që të gjithë ata ndanë, që i ndihmuan të ndërtonin pasuri.

Pjesa më e mirë është se çdokush mund t’i zbatojë këto dhe të fillojë të punojë për t’u bërë milioner.

1. Milionerët e vetë-bërë mësojnë vazhdimisht.
Për milionerët që intervistova, mësimi dhe vetë-përmirësimi ishin prioritetet kryesore.

49% raportuan se iu deshën disa minuta çdo ditë për të mësuar fjalë të reja dhe 61% thanë se praktikonin aftësi të reja (d.m.th., një sport ose klasë online) për të paktën dy orë në ditë. 63% thanë se dëgjonin libra audio gjatë udhëtimeve të tyre të punës.

71% thanë se lexojnë shpesh libra për vetë-ndihmë. Shumë prej tyre zgjodhën biografitë e njerëzve të suksesshëm.

2. Milionerët e vetë-bërë dëgjojnë më shumë sesa flasin.
Një strategji që u shfaq shumë herë gjatë intervistave të mia ishte “rregulli i dëgjimit 5:1“.

Në grupe, për çdo minutë që flisnin, milionerët dëgjonin për pesë minuta. Kjo i ndihmoi ata të forconin marrëdhëniet e tyre të punës dhe të merrnin një sërë këndvështrimesh të ndryshme për një çështje të caktuar.

Dhe 81% thanë se ata kërkuan në mënyrë aktive reagime nga të tjerët çdo ditë, si brenda dhe jashtë vendit të punës.

3. Milionerët e vetë-bërë ndërtojnë ekipe të shkëlqyera.
Në studimin tim, 86% e milionerëve të vetë-bërë punonin mesatarisht 50 orë ose më shumë në javë. Por ata nuk funksiononin vetëm. Shumë ia dolën mbanë sepse u përqendruan në pikat e tyre të forta dhe gjetën një mënyrë për t’i transferuar dobësitë e tyre.

Nëse ata nuk zotëronin një aftësi të veçantë, ata ia delegonin dikujt që ishte i shkëlqyeshëm në të, në mënyrë që të mund të fokusoheshin në pamjen më të madhe dhe të kishin më shumë kohë dhe energji mendore për ta ekzekutuar atë.

Rrethimi me njerëz që ndanë vizionin e tyre bëri të mundur që të kalonin distancën me qëllimet e tyre.

4. Milionerët e vetë-bërë ëndërrojnë shumë.
Shumë nga milionerët në studimin tim përdorën një strategji që unë e quaj “Vendosja e ëndrrave“. Ata u ulën dhe shkruanin se si dukej jeta e tyre ideale, perfekte 10 vjet në të ardhmen.

Një nga milionerët në studimin tim ishte i apasionuar pas verës dhe mendonte se mund të bënte miliona duke investuar në të. Familja dhe miqtë e tij nuk menduan se ishte e mundur, por ai ishte i vendosur.

Gjatë 15 viteve, ai u bë ekspert në industri. Në vitin 2001, ai likuidoi një pjesë të vogël të koleksionit të tij të verërave dhe ishte në gjendje të blinte shtëpinë e tij të ëndrrave në plazh në Florida.

Ai fitoi 4 milionë dollarë – të gjitha sepse refuzoi të hiqte dorë nga një ide në të cilën besonte.

5. Milionerët e vetë-bërë kanë prioritet shëndetin e tyre.
Shëndeti i mirë përkthehet në jetëgjatësi, që do të thotë më shumë kohë për të krijuar më shumë pasuri.

Një milionere luftoi me peshën e saj për një kohë të gjatë. Një ditë, ajo vendosi të ecë një milje në ditë. Pas një muaji, ajo u rrit në dy milje, pastaj në tre.

Në kohën kur e intervistova, ajo kishte vrapuar në tre maratona. Ajo ia atribuoi energjinë, fokusin dhe dëshirën e saj për të pasur sukses pjesërisht këtyre qëllimeve të fitnesit që ndryshuan jetën e saj.

6. Milionerët e vetë-bërë e bëjnë fatin e tyre.
Nuk po flas për llojin e fatit që keni në Las Vegas; 94% e milionerëve në studimin tim thanë se ata kurrë nuk luajnë kumar.

Fati në këtë kontekst nuk është rastësi, por të vendosësh një bast për diçka të re. Shumë prej milionerëve ndanë një aftësi për të parë atë që është e padukshme për të tjerët dhe për të gjetur zgjidhje kreative dhe rrugë alternative drejt suksesit.

Në fund të fundit, këmbëngulja krijon mundësi dhe fati përfundimisht vjen për ata që refuzojnë të heqin dorë nga ëndrrat dhe qëllimet e tyre.

Burimi: CNBC
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here