Kina njofton familjet të krijojnë rezerva ushqimore

Photo by Getty Images

Autoritetet kineze kanë njoftuar banorët në Kinë që të krijojnë rezerva ushqimore për shkak të rrezikut që egziston në ndërprerjen e zinxhirit të furnizimeve si pasojë e motit të keq, ndërprerjeve të energjisë dhe kufizimeve të Covid-19, raporton CNN. Ministria e Tregtisë në vend njoftoi të hënën që qytetarët të kenë rezerva të nevojave të përditshme “duke përfshirë perimet, vajin, shpendët për nevojat e përditshme dhe emergjencat”. Në të njëjtin artikull thuhet se ky njoftim u pasua me reagime në rrjetet sociale kineze duke e quajtur spekullim arsyetimin e ministrisë. “Ata nuk na thanë të krijonim rezerva kur shpërtheu Covid-19 në fillim të 2020.”

Burimi: CNN

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here