Kosova e ftuar në Samitin e Demokracisë të udhëhequr nga SHBA

Pas një jave spekulimesh, presidentja e Kosovës Vjosa Osmani konfirmoi se Kosova dhe Serbia ishin të ftuara në Samitin e ardhshëm për Demokraci.

Të hënën (15 nëntor), Osmani konfirmoi se do të përfaqësojë vendin së bashku me më shumë se 100 të tjerë, pas njoftimeve fillestare të medias se këto dy shtete nuk ishin në listën e të ftuarve.

Ajo tha se do t’u mundësonte atyre të demonstrojnë “shembullin e shkëlqyer” të Kosovës të përparimit me liri dhe demokraci.

Samiti, i organizuar nga Presidenti Biden, do të zhvillohet online midis 9-10 dhjetor 2021. Ai do të bashkojë liderët botërorë, anëtarët e shoqërisë civile dhe palët e interesuara nga sektori privat për të trajtuar kërcënimet ndaj demokracisë në nivel global.

Burimi: Euroactiv

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here