Meta po kufizon më tej se si reklamuesit në platformat e saj synojnë përdoruesit nën 18 vjeç

Duke filluar nga muaji i ardhshëm, kompania po heq mundësinë e reklamuesve për të synuar përdoruesit nën 18 vjeç në Facebook dhe Instagram sipas gjinisë, megjithëse ata do të jenë ende në gjendje të përdorin moshën dhe vendndodhjen. Në vitin 2021, Meta riktheu targetimin e reklamave bazuar në interesat dhe aktivitetin e përdoruesve adoleshentë, një term i kuptueshëm për sasinë e të dhënave që kompania mbledh për aktivitetin tuaj në internet. Me këtë shtrëngim më të fundit të rregullave, reklamuesit gjithashtu nuk do të jenë më në gjendje të synojnë adoleshentët bazuar në angazhimin brenda aplikacionit, si faqet në Instagram dhe Facebook që ndjekin dhe pëlqejnë.

Duke filluar nga marsi, adoleshentët do të kenë gjithashtu më shumë mjete në dispozicion për të kontrolluar (disi) se çfarë lloj reklamash shohin. Nën Preferencat e reklamave ata do të jenë në gjendje të zgjedhin temat për të cilat dëshirojnë të shohin më pak reklama, megjithëse vlen të përmendet se nuk duket se ka një mënyrë për të fikur plotësisht reklamat për produkte ose shërbime të caktuara. Temat përfshijnë interesa të gjera si grimi ose të famshëm, si dhe kategori si “dashuria për veten” ose “aventura“.

Mënyra se si kompanitë e mediave sociale trajtojnë përdoruesit e fëmijëve dhe adoleshentëve ka qenë prej kohësh një temë e diskutueshme dhe shpesh, platformat përfundojnë të jenë reaktive dhe jo proaktive kur problemet dalin në dritë. Në TikTok, për shembull, postimet që promovojnë barnat e përdorura për humbje peshe arritën tek përdoruesit adoleshentë, sipas një raporti nga The Pharmaceutical Journal. Disa nga postimet e shënuara në kompani u hoqën përfundimisht.

Instagram ka prezantuar masa që synojnë të kontrollojnë më nga afër se si përdoruesit e rinj e përjetojnë aplikacionin. Vitin e kaluar, kompania filloi të shfaqë një veçori që “i shtyn” adoleshentët të largohen nga përmbajtjet potencialisht të dëmshme nëse ata kanë kaluar shumë gjatë duke shfletuar.

Meta thotë se kufizimet shtesë të reklamave të shpallura sot marrin parasysh se “adoleshentët nuk janë domosdoshmërisht aq të njohur me situatën sa të rriturit për të marrë vendime se si të dhënat e tyre në internet përdoren për reklama”. Por Meta nuk po pezullon reklamat për fëmijët: kompania thotë se synimi i moshës dhe vendndodhjes është i nevojshëm për të ofruar reklama të përshtatshme për moshën dhe vendndodhjen specifike.

Burimi: The Verge
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here