Pse janë të rrezikshme dallgët katrore?

Një fenomen me pamje mahnitëse, por të rrezikshme që ndodh në mbarë botën janë dallgët katrore.

Ne të gjithë i njohim dallgët – zakonisht të lëmuara dhe të lakuara – por këto dallgë sfidojnë normën, duke formuar një model si rrjetë. Ky fenomen ndodh kur dy grupe valësh kryqëzohen në kënde pingul për shkak të kushteve të motit.

Megjithëse intriguese, këto dallgë të kryqëzuara sinjalizojnë probleme. Duke arritur lartësitë prej 3 metrash, ato mund të shfaqen me shpejtësi dhe të zhduken, të shoqëruara nga baticat e forta.

Dallgët e kryqëzuara kanë shkaktuar aksidente të anijeve dhe paraqesin rrezik për notarët, duke e bërë të nevojshme evakuimin pasi këto dallgë vërehen.

Ndërsa disa argumentojnë se dallgët katrore të bregdetit janë më pak intensive, kujdesi në oqean mbetet jetik. Jini gjithmonë të ndërgjegjshëm për ato që ju rrethojnë tuaj dhe dilni nga uji nëse keni dyshime.

Shpërndaje

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here