Pse Millennials dhe Gen Z do të nxisin sipërmarrjen e qyteteve të vogla?

Nëse mendoni se interneti me të vërtetë filloi të tregojë aksesin e tij kudo, modelet inovative të biznesit dhe potencialin e infrastrukturës në vitin 2000 apo më shumë, atëherë pse na duhej një pandemi për të nxitur një prirje të punës në distancë? Sipërmarrësit prej vitesh kanë ndërtuar teknologji dhe shërbime të bazuara në cloud, të cilat lejojnë akses kudo dhe në çdo kohë. Pra, pse puna në distancë po bëhet një temë kaq e nxehtë sot me punëdhënësit që thonë të ktheheni në punë dhe punonjësit që tregojnë se duan të punojnë nga distanca? Ky kombinim i teknologjisë dhe dëshirës për një mënyrë jetese më të mirë do të nxisë rritjen e sipërmarrjes në qytetet e vogla. Pse? Është një kombinim i ndryshimeve të brezave, stilit të jetesës dhe ankthit.

Një nga ndryshimet më të mëdha të gjeneratave që prek popullsinë Millennials dhe Gen Z është teknologjia dhe media sociale dhe ndikimi i saj në aftësitë e tyre të komunikimit. Sipas një artikulli të hollësishëm mbi komunikimin nga Flexjobs, mënyra se si komunikojnë këto dy breza është krejtësisht e ndryshme nga të themi Gen X ose Baby Boomers. Me kalimin e kohës, ata kanë kaluar nga komunikimi personal nga gjeneratat e mëparshme në email, me mesazhe tekst dhe emoji. Dhe me atë tranzicion vjen një ndryshim në mënyrën se si brezat komunikojnë në punë. Mungesa e aftësive të komunikimit ballë për ballë ka ndikuar në kulturën e kompanisë, besnikërinë dhe ka nxitur ankth shtesë. Hidhini një sy vlerësimit që ata kanë për jetesën dhe udhëtimin dhe mund ta shihni pse këto dy breza janë të dy bukur në mënyrë shkatërruese. Dhe kjo po vazhdon.

Sipas Byrosë së Regjistrimit të SHBA, nga 2010-2019, qytetet e vogla në perëndim panë një rritje më të madhe të popullsisë se qytetet e mëdha perëndimore, me 13.3% rritje të popullsisë në qytetet e vogla krahasuar me 9.1% për qytetet e mëdha në rajon. Jugu gjithashtu pa një rritje të popullsisë gjatë kësaj kohe, por qytetet e vogla u rritën me një ritëm pak më të ngadaltë, 6.7%, sesa qytetet e mëdha, të cilat u rritën me 11.8%. Regjistrimi i përkufizon qytetet e vogla si zona të inkorporuara me 5000 banorë ose më pak, dhe qytetet e mëdha si me popullsi prej 50,000 ose më shumë. Qytetet e mesme, të cilat regjistrimi i përcakton si midis 5,000-10,000 njerëz, gjithashtu u rritën nga 2010-2019 në çdo rajon përveç verilindjes. Një sondazh i Gallup i kryer afër fundit të vitit 2020 zbuloi se gati gjysma e të anketuarve do të preferonin të jetonin në një qytet të vogël ose zonë rurale, që përfaqëson një rritje prej 9% në këtë preferencë krahasuar me vitin 2018. Hulumtimi i tendencës po mbështet lëvizjen në qytete të vogla.

Sipas botimit Small Biz Survival, ka disa tendenca në rritje në vitin 2022 që e bëjnë lëvizjen në një qytet të vogël dhe rritjen e një biznesi një mundësi të shkëlqyer. Le të shqyrtojmë disa nga përfitimet kryesore të nisjes së një biznesi të vogël në një qytet të vogël.

  • Mënyra e jetesës në një qytet të vogël. Kush nuk dëshiron të shëtisë qenin e tij në një qytet të vogël të bukur, duke i thënë “mirëmëngjes” njerëzve që njihni dhe duke pirë një pije të shëndetshme në kafenenë lokale. Dhe me potencialin e punës në distancë ose hibride, aq më mirë.
  • Ndërtoni markën tuaj lokale më shpejt. Të jesh një peshk pak më i madh në një pellg të vogël mund të jetë një gjë e mirë. Nëse sillni aftësitë tuaja sipërmarrëse, të markës ose marketingut në një treg më të vogël, mund të keni një avantazh në njohuri, përvojë dhe besim.
  • Qytetet e vogla duan rritje. Qytetet dhe qytezat më të vogla po ndiejnë presion bazuar në rritjen e popullsisë për të ofruar më shumë nga gjithçka. Pra, për sa kohë që nuk jeni plotësisht përçarës, mësoni se si të bashkoheni me vendasit dhe të ofroni punë, ata do t’ju mirëpresin.
  • Baza e klientëve lokalë. Kur hapni një kompani të re, ndonjëherë është e vështirë të arrish te klientët. Jo në një qytet të vogël. Është shumë më e lehtë të identifikosh një nevojë që mungon dhe të arrish klientët vendas, kryesisht me marketing gojë-më-gojë.
  • Ndërtoni rrjetin lokal më shpejt. Edhe pse është më i vogël, mund ta ndërtoni shpejt rrjetin tuaj në një qytet më të vogël. Thjesht gjeni drejtuesit e biznesit lokal, investitorët, sipërmarrësit dhe hartoni strategji se si t’i afroni ata në rrjetin tuaj. Ata të gjithë e njohin njëri-tjetrin, kështu që ju vetëm duhet të krijoni lidhjet tuaja fillestare me një ose dy drejtues dhe do të rriteni në grup.
  • Më pak konkurrencë. Nëse identifikoni saktë një nevojë urgjente në qytetin lokal dhe krijoni një kompani të re për të përmbushur këtë nevojë, mund të jeni i vetmi lojtar në qytet. Identifikoni çfarë mungon në një qytet të synuar dhe shikoni nëse kjo është diçka që mund të jetë një biznes dhe të lulëzojë. Ose, shërbeni klientëve tuaj në nivel kombëtar nëpërmjet teknologjive në distancë.
  • Punonjësit lokalë janë besnikë. Nëse ndërtoni një kompani të mirë me vlera dhe kulturë të qytetit të vogël, mund të kultivoni vendasit për t’u bashkuar me kompaninë dhe nëse trajtohen siç duhet, ata do të jenë besnikë dhe mund të rriten me kompaninë. Me më pak kompani në qytete të vogla, mundësia për të krijuar një bazë besnike punonjësish është e lartë. Pastaj, nëse keni nevojë për të, mund të rekrutoni talent të jashtëm në këtë kompani të mahnitshme në një qytet të vogël nga rrjeti juaj i vjetër pasi ata thjesht mund të kërkojnë të njëjtën gjë që ju tërhoqi juve në një qytet të vogël.
Burimi: Forbes
Përktheu dhe përshtati: Mendimi.al
Shpërndaje

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here